Bu nasıl bir iş

Güncelleme Tarihi:

Bu nasıl bir iş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

BULUNDUĞU kurumda 4 yıl ve üzeri yöneticilik yapan okul müdürlerine ‘tamam ya da devam’ dedirtecek puanlamaların tamamlanmasının ardından yaşanan trajikomik durumlara her gün bir yenisi ekleniyor.

Haberin Devamı

İzmir’de 750 müdür puanlamaya tabi tutulmuş, 75 puan barajını 270’i aşabilmişti. Uygulama sonunda ölen, emekli olan müdürlere bile 100 tam puanla yeniden görev vizesi verildiği ortaya çıkarken, 25’le en yüksek puanı veren kişi olan ilçe milli eğitim müdürlüklerinde de ilginç sonuçlar alınıyor. Nitekim, Buca Ömer Seyfettin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü yaparken, geçtiğimiz 15 Temmuz’da Selçuk Milli Eğitim Müdürlüğü’ne getirilen Recep Gençay, puanlama sisteminde hayal kırıklığı yaşayan yöneticilerden biri oldu.

Bu nasıl bir iş

Büyüklerimizin takdiri

Buca Milli Eğitim Müdürü’nden şube müdürüne, kıdemli öğretmenden kıdemsiz öğretmene, okul aile birliği başkanından okul öğrenci temsilcisine kadar kendisini değerlendirenlerden toplamda 73 puan alan Gençay, 2 puanla baraja takıldı. 75 puan alamadığı için barajı aşamayan diğer müdürler gibi okul müdürlüğünden öğretmenliğe dönüş yapmak zorunda olan, ancak halen Selçuk Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Recep Gençay, bu sonucu bekleyip beklemediğini, sonucu nasıl değerlendirdiğini soran DHA muhabirine, “Büyüklerimiz böyle takdir etmiş” diye yanıt verdi. Gençay, sözlerini, “Yorum yok, zaten devlet memurlarının yorum yapması, açıklaması yasak” diyerek tamamladı.

Haberin Devamı

VALİ BEY İPTAL ETSİN

TÜRK Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Demir, puanlama sisteminde ortaya çıkan komik örneklerin sistemin ne kadar sağlıksız yürütüldüğünün göstergesi olduğunu söyledi. Recep Gençay’ın ilçe milli eğitim müdürü olarak okul müdürlerine puan verirken, kendisinin de okul müdürü olarak puanlandığını ve barajı aşamadığını belirten Demir, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, lise müdürlüğünün üzerinde bir makam. Bu makamda şimdi puanı yetmediği için ‘Okul müdürlüğü yapamaz’ denilen kişi bulunuyor. Durum ortada. Bu görevlendirme onaylarını valimiz yapacak. Eğitim sistemimizin daha da çıkmaza girmemesi, çocuklarımızın geleceği için valimiz bu işe ‘Dur’ deyip, uygulamayı iptal etsin” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!