Zorunluluk kursun yükünü artıracak

Güncelleme Tarihi:

Zorunluluk kursun yükünü artıracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:06

Ankara Sürücü Kursları Birliği Derneği Genel Başkanı Cengiz Güler, B Sınıfı için 4 araç zorunluluğunun kursların ekonomik yükünü iki kat daha artıracağını belirterek, “Süre 1 yıl daha uzatılmalı” dedi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güler, Özel Eğitim Kurumları Standartları Yönergesi’nin 30. maddesinin 2 a bendinde yer alan, “Motorlu taşıt sürücüleri kurslarında uygulanan sertifika sınıfı programına göre; ‘B’ sertifika sınıfı için en az 4 adet direksiyon eğitim ve sınav aracı bulunur” hükmünün 11.09.2014 tarihi itibariyle uygulamaya başlanacağını ifade etti.
Yaklaşık 27 yıldır faaliyet gösteren sektörde son yıllarda yapılan mevzuat değişikliklerinden dolayı sürücü kurslarının maddi zorunlulukların altına girdiğini ifade eden Güler, “Zaten çeşitli uygulamalardan dolayı uzun vadeli borç yükünde bulunan kurumlarımız kursiyer azlığı sebebiyle ekonomik sıkıntı içerisinde. 4 araç zorunluluğu ise bu yükümüzü iki kat daha arttıracaktır. 11 Eylül tarihi itibariyle zorunlu hale getirilecek yönergeye uymayanların B sınıfı programları kapatılacak. Bu durumda sürücü kurslarının yüzde 40’ı B sınıfı programlarını kapatmak zorunda kalacaktır. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle sürenin en az 1 yıl uzatılması gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!