Balıkesir’de Süper derbi

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir’de Süper derbi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:00

Türkiye’de 2014-2015 futbol fırtınası, Egelilerin nefes kesecek iki kapışmasıyla start alıyor

Haberin Devamı

SPOR Toto Süper Lig’e 1975-76 sezonundan sonra ilk kez dönen Balıkesirspor, tarihi bir gün yaşayacak. Bal-Kes’le ligdeki diğer Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, yarın açılış maçında karşı karşıya gelecek. Balıkesir Atatürk Stadı’ndaki mücadele saat 21.00’de başlayacak. Kutluhan Bilgiç, Baki Tuncay Akkın, Serdar Akçer’in yöneteceği mücadeleyi Lig TV yayınlayacak. Balıkesirliler 6 binin üzerinde Passolig kartı aldı. Bilet fiyatları kale arkası tribünler 20, maraton 30, kapalı üst 50, kapalı alt 65 TL olarak açıklandı.

Yola üst üste 2 şampiyonluk yaşadığı Teknik Direktör İsmail Ertekin’le devam eden kırmızı-beyazlılar, Süper Lig maratonu öncesi kadroyu tecrübeli isimlerle yeniledi. Son 4 sezondur dümende yer alan Hamza Hamzaoğlu’nu A Milli Takım’a uğurlayan Akhisar Belediyespor, takımı Mustafa Reşit Akçay’a emanet etti. Akigo’da hazır olmayan Zokora yok. Bal-Kes, geçen sezon Türkiye Kupası’nda Akçay’ın çalıştırdığı Trabzonspor’u 3-1 yenerek eledi. Birbirlerine başarı dileyen Ertekin ve Akçay, “Tribünde dostluk, sahada centilmenlik ve iyi oynayan kazansın” dedi.


BALIKESİR

Haberin Devamı

Zeki - Uğur - Coelho - Kulusic - Keremcan - Santos - Aykut - Alanzinho - Vargas - Gökhan - Sercan

AKHİSAR

Oğuz - Ahmet - Douglao - Uğur - Çağlar - Kenan - Merter - Bilal - Djoum - Bruno - Gekas

STAT: Atatürk

HAKEM: Kutluhan Bilgiç

SAAT: 21.00

YAYIN: Lig TV


Derbiyle açılış

PTT 1. Lig’de yeni sezon, yarın Bucaspor ile Altınordu arasında oynanacak İzmir derbisiyle start alacak. Buca Arena’da saat 20.00’de başlayacak mücadelede Mustafa Aydın, Serhan Malkoç ve Ömer Faruk Yeşil üçlüsü görev alacak. Bilet fiyatları, kale arkası 5, maraton 10, kapalı 15, VIP tribün 35 TL olarak belirlendi. Altınordu taraftarlarına da kale arkasında 440 kişilik yer ayrıldı. Buca’da sakatlığı süren yeni transferlerden Jebrin, hazır olmayan Emin ve Erkan forma giyemeyecek. Şeytan’da ise hasta olan Ozan ve Muhammet derbide yok.

Sarı-lacivertli ekip çatısı altında daha önce omuz omuza çalışan Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar ve Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, ilk kez rakip olacak. Fırtına’ya 1 yıl aradan sonra dönen Karafırtınalar, derbiyle taraftarla buluşacak. Buca’daki yardımcı antrenörlük görevinin ardından Altınordu’nun dümeninde üst üste iki şampiyonluk yaşayan Eroğlu, takımıyla ilk kez 1. Lig’e adım atacak. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan da eski başkanlarından olduğu sarı-lacivertlilere karşı derbi heyecanı yaşayacak. İki teknik adam, “Hak eden kazansın” dedi.


BUCASPOR

Haberin Devamı

Ömer - Hüseyin - Emrecan - Henrique - Batuhan - Zafer - Nsaliwa - Ferhat - Emre - Yasin - İskender

ALTINORDU

Evren -Kemal- Sinan - Rıza - Gökhan - Erdoğan - Timur - Serkan - Yusuf - Mertan - Göksu

STAT: Buca Arena

HAKEM: Mustafa Aydın

SAAT: 20.00

YAYIN: TRT Spor


Fırtına önde

BUCASPOR ve Altınordu yarın tarihlerinde 8. kez karşı karşıya gelecek. İlk kez 1990-91 sezonunda rakip olan iki takımdan Bucaspor 7 maçta 4, Altınordu 2 galibiyet aldı, 1 karşılaşma berabere bitti. Fırtına’nın 17 golüne Altınordu 6 golle karşılık verdi. Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar da sarı-lacivertli formayla Altınordu’ya gol attı. Tarafların 10 Eylül 2008’de, 2. Lig’de 15 yıl aradan sonra oynadıkları karşılaşmayı Bucaspor 8-1 kazanarak tarihi bir skor elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!