Lennon'ın katili şansını denedi:'Aptallık ettim, üzgünüm'

Güncelleme Tarihi:

Lennonın katili şansını denedi:Aptallık ettim, üzgünüm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

John Lennon'ın katili Mark David Chapman'ın şartlı tahliye talebi bir kez daha reddedildi. Chapman mahkemeye sunduğu dilekçede, 'aptallık ettiği için özür dilediğini' ve 'ünlü olmak için yanlış bir yol seçtiğini'ni söyleyerek bir kez daha pişmanlığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Mark David Chapman, 8 Aralık 1980'de, müzisyen John Lennon'ı New York'ta kaldığı otelin önünde öldürmüştü. The Beatles hayranı olduğunu iddia eden ve akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen 25 yaşındaki Chapman, cinayetten sonra elindeki kitapla duraklamış, sayfaları çevirmeye devam etmişti. J.D. Salinger'ın çok sayıda dilde 100 milyona yakın satmış 1951 tarihli romanı 'Çavdar Tarlasında Çocuklar'ı okuyan Chapman, olaysız tutuklanmıştı.

Avukatı Jonathan Marks Chapman'ın akli dengesinin yerinde olmadığını ve suçsuz olduğunu savunsa da, sanık 1981 Ağustos'unda ikinci derece cinayetten suçlu bulundu ve Buffalo yakınlarındaki Attica Devlet Hapishanesi'nde, 20 yıldan az olmamak kaydıyla ömür boyu hapse mahkum edildi.

'BU ACI HALA YÜREĞİMDE'

Lennonın katili şansını denedi:Aptallık ettim, üzgünüm

Haberin Devamı

Bundan önce 7 kez şartlı tahliye talebinde bulunan Chapman, hala iki yılda bir şansını deniyor. Geçen hafta sekizinci kez mahkemeye başvurdu. Fakat yine başaramadı.

Bugün 59 yaşında olan Chapman mahkemeye sunduğu dilekçede, "Böyle bir acıya sebep olduğum için özür dilerim. Aptallık ettiğim için özür dilerim. Ünlü olmak için böyle bir yol seçtim ama yanlıştı. Birçok insan onu çok seviyordu. Harika, yetenekli bir insandı. Bu acı hala yüreğimde" ifadelerini kullandı.

KAFAMDAKİ SES 'HADİ YAP! HADİ YAP!' DİYORDU

Lennonın katili şansını denedi:Aptallık ettim, üzgünüm

Chapman, 1991-92 yıllarında alınan ses kayıtlarında cinayeti nasıl işlediğini anlatmıştı.

Amerikan NBC televizyonunun yayınladığı kayıtlarda, şunları söylüyordu:

"Bu mutlak bir ihtiyaçtı. O aşamada artık kendimi engellemek için hiçbir şey yapamazdım, tüm ruhumla ve bilincimle buna tamamen inanmıştım. Bu, bir tren gibiydi, hiçbir şeyin durduramayacağı, makinisti olmayan bir tren. Hiçbir şey beni durduramazdı. İşte, bir yanda dünyanın hayranlık duyduğu bir insan, diğer tarafta ben, kişiliksiz, basit bir insan. İçimde bir şey parçalandı, John Lennon’ı öldürmekle kimliğimin ortaya çıkacağını düşündüğümü hatırlıyorum."

Haberin Devamı

Mark chapman, Lennon’ı gördüğü zaman kafasında bir sesin kendisine, 'Hadi yap, hadi yap' dediğini de söylüyor.

Bu kayıtların İngiliz Channel 4 televizyonunun yayınlayacağı belgeselin bir parçası olduğu belirtiliyor.

Lennonın katili şansını denedi:Aptallık ettim, üzgünüm

Chapman, cinayeti işlediği gün ünlü şarkıcının bir hayranı olarak yanına gidip ‘Double Fantasy’ albümünü imzalatmıştı. Bu kare de Lennon’ın son fotoğrafı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!