Sağlık çalışanları ile hastane güvenliği arasında kavga

Güncelleme Tarihi:

Sağlık çalışanları ile hastane güvenliği arasında kavga
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 14:56

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, saat 12.30 sıralarında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik binası önünde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirdikleri eylemde özel güvenlikçiler ile aralarında yaşanan kavga ile ilgili toplanan grup, “Başhekim Yardımcısı Mehmet Topaç ve Özel güvenlik şiddetini kınıyoruz" pankartı ve “Mobbing yapma ATM yap", "Angarya çalışmak istemiyoruz", "Bu sessizlik son bulsun" dövizler taşıdı. Grup, “Baskılar bizi yıldıramaz", "Özel güvenlik terörüne hayır", "Saldırganlar belli hesap sorulsun", "Sağlıkta dönüşüm şiddete dönüştü" şeklinde sloganlar attı.

KAVGADA YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ TURAN KARABAĞ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Grup adına basın açıklamasını SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol okudu, yaşanan arbede sonrası birçok arkadaşlarının yaralandığını belirterek, “Hastane yönetiminde talebimizdir. Sendika üye ve yöneticilere saldırı emrini veren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Topaç'ın ve Özel güvenlik amirlerinin görevden alınmasını istiyoruz. Şube yönetim kurulu üyemiz Turan Karabağ kalp krizi geçirdi. Yoğun bakım ünitesinde yatmaktadır. Banka promosyon anlaşmasının şartlarının uygulanmasını ve şartnamenin sendikamıza verilmesine ve hastane web sitesine konmasını istiyoruz. Yemekhane koşullarının düzeltilerek meslek gruplara arasındaki ayrımcılığına son verilmesini istiyoruz. İdari bürolarda görevlendirilen personelin kliniklerde görevlendirilmesini istiyoruz. Başhemşire yardımcısı olarak görülen ama sadece Sağlık SEN'in örgütlenmesi için mesai harcayanlarının da kliniklerde görevlendirilmesini talep ediyoruz" dedi. Erol, taleplerinin takipçisi olacağını söyleyerek konuşmasına son verdi.

Haberin Devamı

ŞİDDETİN SADECE HASTA VE HASTA YAKINLARI TARAFINDAN YAPILMADIĞINI GÖRDÜK

SES Genel Başkanı Gönül Erden de , Salı günü arkadaşlarımız burada işyerlerinde yaşadıkları sorunu anlatmak basın açıklaması yapmak istedikleri sırada şiddete maruz kaldıklarını ifade ederek, “Bu defa güvenlik görevlilerinin şiddetine uğradılar. Biz şiddetin yıllardır bir güvenlik sorunu olmadığını güvenlik önlemleri alınarak bunun çözülemeyeceğini söyledi. Bu olay bize bir kere daha gösterdi ki, maalesef haklı çıktık. Şiddetin sadece hasta ve hasta yakınları tarafından yapılmadığını gördük. Şiddet amirlerden, vekillerden, müdürlerden, mülki amirlerden ve bu defa da güvenliği sağlamak olan güvenlik görevlilerinden geldi. Burada bakana sesleniyoruz. Bizi bu güvenlikle mi koruyacaksınız? Bizi bu güvenlikle mi koruyarak şiddeti önleyeceksiniz?" diye konuştu.

Haberin Devamı

BU TABLONUN UTANCI BU ADAMLARA YETMELİDİR

İstanbul Tabip Odası'ndan Ozan Toraman ise hastaneden mezun olmakla övünen bir hastane yöneticisinin kendi meslektaşlarına güvenlik eliyle şiddet uyguladığını söyleyerek, “Bu tablo sağlık sisteminin geldiği bir tablodur. Hakkımızı aradığımızda hastalarımızla beraber bizleri susturabilmek için bulabildikleri yöntem ancak özel güvenlik eliyle uygulanan şiddettir. Bu tablo kabul edilemez, bu tablo sürdürülemez. Bu tablonun utancı bu adamlara yetmelidir" şeklinde konuştu.
Grup yapılan basın açıklaması ve konuşmaların ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!