Gençler tekliyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler tekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:06

TSYD Kupası’nda iyi sinyaller vermeyen Başkent ekibi, ligin ilk maçında bugün Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak. Rize’nin başında geçen sezon Gençlerbirliği’ni çalıştıran Mehmet Özdilek’in bulunması, maça ayrı bir hava getiriyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, yeni sezonun ilk maçında bugün Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak. TSYD Kupası’ndaki oyunu ile eleştirilen, yabancı oyuncu konusundaki sıkıntıyı aşmakta zorlanan kırmızı-siyahlılar, galibiyet alarak lige iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Teknik Direktör Mustafa Kaplan, ligin havasının ayrı olduğunu, oyuncuların bu motivasyonla ahaya çıkıp en iyi mücadeleyi vereceğine inandığını söyledi.
Beştepe cephesi, maç öncesi umutlu konuşurken, takımın son 10 yıldaki sezon açılış performansı ‘orta’yı işaret ediyor. Gençlerbirliği, Süper Lig’in son 10 sezonunda oynadığı ilk hafta karşılaşmalarında; 3 galibiyet, 3 yenilgi ve 4 beraberlik elde etti. Evinde oynadığı 6 ilk hafta karşılaşmasında 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 3 beraberlik alan Başkent temsilcisi, sezonu deplasmanda açtığı 4 maçta; 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik elde etti. Kırmızı-siyahlılar, geçen sezon da ligi Rize’de açmış, sahadan 1-0 yenik ayrılmıştı.

Haberin Devamı

ÜÇ ESKİ DOST RAKİP OLACAK

Gençlerbirliği’nin bugünkü rakibi Çaykur Rize’de, daha önce Beştepe’de bulunmuş 3 isim görev alacak. Geride kalan Başkent ekibini çalıştıran ve takıma önemli bir ivme kazandıran Teknik Direktör Mehmet Özdilek ile birlikte, kırmızı-siyahlı ekipte uzun yıllar geçiren Giray Kaçar ve bir sezon forma giyen Murat Duruer, bugün rakip olacak. Saat 21.00’de başlayacak maçı Volkan Bayarslan yönetecek.
Süper Ligde 43. sezonunu geçiren Gençlerbirliği, iki kez üçüncü olarak en iyi derecesini elde etti. Kırmızı-siyahlılar, bu süreçte kez küme düştü. En farklı galibiyetlerini 8-1 ile Şekerhilal, 7-0 ile Adana Demirspor’e karşı aldı. En farklı yenilgilerini ise 6-0 ile Trabzonspor ve Galatasaray karşısında yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!