Emeklilik hayali 222 güne takıldı

Güncelleme Tarihi:

Emeklilik hayali 222 güne takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:00

Elmadağ'a bağlı Hasanoğlan Mahallesi'nde 1'i üniversitede okuyan 3 çocuğu ile gecekonduda yaşam mücadelesi veren 39 yaşındaki engelli Şah İsmail Kurter'in emeklilik hayali '222 gün engeline' takıldı. Kunter, "Hayırsever bir işadamı SGK primlerimi ödüyordu. O da işyerini kapatınca, primi ödemem imkansızlaştı. Yüzde 64 engelliyim, bu durumumla bana kim iş verir? Sokaklarda ayakkabı boyacılığı yaparak evimi bile geçindiremiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Batıkent'teki yapılan trafik denetimi sırasında içinde bulunduğu otomobilden inerken alkollü bir sürücünün çarpması sonucu ayakları, bel ve kollarından ağır yaralanarak engelli kalan Şah İsmail Kurter, uzun süren tedavi ardından yürüyemez ve kollarını kullanamaz duruma geldi. Hayırsever bir işadamı 3 yıl önce Şah İsmail Kurter'in drama dönüşen yaşam mücadelesine ilişkin haberleri gazetelerde okuyunca malulen emekli olabilmesi için SGK primlerini ödemeye başladı. Ancak iflas eden işadamı primleri ödeyemeyince Kurter'in emekliliği, geride kalan 222 gün nedeniyle hayal oldu. Kurter, şunları söyledi:

ÇOCUKLARIM OKUYOR

"Sigortalı çalıştığım görüldüğü için devletten hiçbir yardım alamadım. Sokaklarda ayakkabı boyacılığı yapıp, üniversitede ve ortaokulda okuyan çocuklarımı geçindirmeye çalışıyorum. Büyük oğlum askerden geldi, iş bulamadığı için sokaklarda geziyor. Gecekondumuzda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Emekli olabilmem için 222 gün prim ödemem gerekiyor. Bu şartlarda 1 gün dahi ödeme şansım yok. Devletten çok iş bekledim, ama şartlarıma uygun iş veremediler. Malulen emekli olabilmem için 222 gün daha prim ödemem gerekiyormuş. Bu engellerimle bu primi ödeme şansım hiç yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!