83. Fuar’a merhaba günü

Güncelleme Tarihi:

83. Fuar’a merhaba günü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 14:17

İZMİR Enternasyonal Fuarı bugün 83’ncü kez açılacak. Önceki yıllardaki törenlerin siyasi tartışmalara sahne olması ve uzun protokol konuşmaları nedeniyle resmi açılış, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde sadece davetliler, yabancı delegasyon üyeleri, protokol ve medya mensuplarının katılacağı törenle yarın saat 15.00’te yapılacak.

Haberin Devamı

Bu açılışa Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, 18’i bakan, 5 bakan yardımcısı düzeyinde 45 ülkeden 140’ı aşkın delegasyon üyesi de katılacak.

İzmirlilerin katılacağı şölene dönüşecek açılış ise saat 19.30’da Kordon’da Vasıf Çınar Meydanı’ndan başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı yürüyüşte, açılış korteji bando eşliğinde Lozan Meydanı’nı geçerek Kültürpark’a girecek. Kocaoğlu, yeraltı otoparkı üzerindeki çim alanda kurulacak sahneden İzmirlilere seslenecek. Daha sonra konuk ülkelerin gösterileri gerçekleşecek.

83. Fuar’a merhaba günü

Kentkart’la giriş

İEF’ye girişler toplu ulaşımda kullanılan Kentkart’la yapılacak. Ücretler de ulaşım tarifesiyle aynı, tam 2 TL, öğrenci 1.10 TL olacak. Kentkart’ı olmayan ziyaretçiler için gişelerdeki kartlar kullanılacak. Kapanacağı 7 Eylül akşamına kadar İEF’de 930’u geçici, bin 200 personel görev yapacak.

Haberin Devamı

Bu yıl İEF’nin ana teması “Lojistik”, onur konuğu iller Diyarbakır ve Malatya, partner ülke Mauritius, odak ülke ise Hindistan olacak. Fuar’a 829 yerli, 303 yabancı firma katılacak. İEF’de 68 ülkeden gelen katılımcı ve ziyaretçiler yeralacak. Türkiye’den 43 il fuarda yeralacak.

83. Fuar’a merhaba günü

Sosyal medyada

Fuar öncesi ve sırasındaki etkinlikler sosyal medyada paylaşılacak. Fuar öncesi paylaşılacak etkinlik ve gelişmeler; #fuardanhabervar başlığı altında, ziyaretçi ve katılımcılar tarafından yapılacak paylaşımlar da, #fuardanhaberver, #83ief, #ief konu başlıklarında olacak.

İEF boyunca sanatçı, yazar ve gazetecilerin katılacağı Özgür Mikrofon söyleşileri, İzmir Sanat Merkezi’nde tiyatro gösterileri, spor aktiviteleriyle Altınordu Fuar Çocuk Klubü, Orkide Yöresel Lezzetler Festivali, 14. Sinema Burada Festivali, çim konsenleri gibi etkinlikler gerçekleşecek.

Haberin Devamı

83. Fuar’a merhaba günü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!