NATO: Ukrayna'da en az 1000 Rus askeri var

Güncelleme Tarihi:

NATO: Ukraynada en az 1000 Rus askeri var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 13:03

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinin doğusundaki gelişmeler nedeniyle bugün Türkiye'ye gerçekleştirmeyi planladığı ziyareti iptal ettiğini açıkladı. Poroşenko'nun açıklamasının ardından NATO, Ukrayna'da en az bin Rus askeri olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Türkiye ziyaretini iptal eden Poroşenko, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Poroşenko, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Donetsk bölgesinde, özellikle de Amvrosiyivka ve Starobesheve'de durumun hızla kötüye gitmesi ve Rus güçlerinin ülkemize girmesi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti'ne gerçekleştireceğim çalışma ziyaretini iptal etmeye karar verdim" dedi. Açıklamada, "Bugün Başkan'ın yeri Kiev'dir" denildi. Poroşenko, Ankara'daki cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılacaktı.

Poroşenko'nun açıklamasından kısa süre sonra NATO, Ukrayna'da en az bin Rus askeri olduğunu duyurdu.

“ARAMIZDA GÖNÜLLÜ RUS ASKERLERİ VAR”
Bu arada Donetsk’teki ayrılıkçıların “başbakanı” Aleksander Zaharçenko, Kiev yönetimine karşı, yanlarında Rus askerlerinin de savaştığını ilk defa itiraf etti.

Haberin Devamı

Rusya’nın “Russia-24” televizyon kanalına çıkarak açıklama yapan Zaharçenko, “Aramızda Rusya’dan çok sayıda gönüllü bulunduğunu gizlemiyoruz. Bize davamızda yardım eden Rus vatandaşları arasında ordudan emekli kişilerin yanı sıra hâlâ görev başında bulunan subay ve askerler de var. Ancak onlar bizim yardımımıza Moskova gönderdiği için değil, yaz tatillerini plajda geçirmek yerine kardeş saydıkları bize yardım etmeyi tercih ettikleri için geliyor. Rusya’dan yardımımıza gelen savaşçı sayısı 3-4 bin civarında” dedi.

Zaharçenko’nun bu açıklamayı iki gün önce Ukrayna topraklarında silahlı Rus askerlerinin ele geçirilmesinin ardından yapması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!