Haritacıların yaz kampı

Güncelleme Tarihi:

Haritacıların yaz kampı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:00

HARİTA ve Kadastro Mühendisleri Odası'nın (HKMO) sürekli etkinliklerinden olan ve HKMO İzmir Şubesi yürütücülüğünde gerçekleştirilen Yaz Eğitim Kampı'nın 13'üncüsü, değişik üniversitelerden 80 öğrenci ve diğer konuklarla birlikte toplamda 150 kişinin katılımıyla, İzmir'in Foça İlçesi'nde başladı.

Haberin Devamı

Mücadele temasının işlendiği kampın açılışına Foça Kaymakamı Niyazı Ulugölge ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da katıldı. Açılış konuşmasını İzmir Şube Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım yaptı. Konuşmasında planlı, sağlıklı, yaşanabilir kentlerin kurularak yaşatılmasının ancak ilgili kuruluşların, meslek odalarının, demokratik toplum örgütlerinin karar alma süreçlerine katılması ile mümkün olacağını ifade etti. Konum ve mekânsal bilgi üreten harita mühendislerinin; tarımsal toprakların parçalanarak yok edilmesine, yaşam alanlarının ranta dönüştürülmesine yönelik plan ve imar uygulamalarına karşı çıkmasının mühendislik görevi olduğunun altını çizdi. Ayrıca nedeni ne olursa olsun insanların öldürülmediği, doğanın tahrip edilmediği, çevrenin geleceğimiz için korunduğu, demokrasinin derinleştirilerek evrensel hukukun hâkim kılındığı, özgürlüklerin daha da genişletildiği, barışın egemen olduğu bir yaşam için 13. Yaz Eğitim Kampının ana renginin Mavi, ana konusunun da Mücadele olarak belirlendiğini belirtti. Ülkemizin değişik üniversitelerinden katılan öğrencilerin, hoşgörü içerisinde dostluğu, dayanışmayı ve paylaşmayı öne çıkardıkları, başarılı bir kamp dönemi geçirmeleri konusundaki temennilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Sonrasında söz alan HKMO Genel Merkez 2. Başkanı Harun Reşit Sever, gerçekleştirilen Yaz Eğitim Kamplarının temel amacının; gençler ile mesleki demokratik kitle örgütlerinden biri olan TMMOB ve bağlı Odaların, toplumdan, emekten, bilimden yana yaptığı çalışmalar sonucu oluşan birikimlerini paylaşmak, tartışmak ve sorgulamak olduğunun altını çizdi. Tüm katılımcı ve konukların güzel bir kamp geçirmelerini diledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise konuşmasında, 5000 yıldır tarihe tanıklık etmiş, medeniyetlerin en önemli beşiği konumundaki Foça'da, geriye dönüp bakıldığında 5. kez Yaz Eğitim Kampının burada gerçekleşiyor olmasının çok anlamlı ve çok önemli olduğunu vurguladı. Bu konudaki memnuniyetini dile getirdi. Foça'nın önemli artılarından birinin de Kaymakam Niyazi Ulugölge'nin Foça'ya kattığı değerler olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Kaymakam Niyazi Ulugölge de gerçekleştirilen yaz eğitim kamplarında mesleğin gereklerinin, henüz öğrenci iken tecrübe edilmesinin çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Kendisi dâhil pek çok kimsenin, öğrencilik döneminde sadece kitaplardan okuduğu ansiklopedik bilgi ile donatıldığını, mesleğin işleyişine dair pratik bilgiyi ancak mesleğe başlayınca öğrenebildiğini söyledi.

Öğrenciler adına söz alan HKMO Öğrenci Birliği üyesi Özgür Yanıt Kaya ise Kampın temasının "Mücadele" olduğunun altını çizerek, aslında herkesin kafasında yorduğu, sorun olarak gördüğü konuların tek çıkış yolunun mücadele olduğunu belirtti. Toplu çekilen fotoğrafın ardından açılış konuşmaları sona erdi.

Haberin Devamı

Bu yılki etkinlik programında "Mücadele" teması altında işlenecek "Örgütümüz İçin Mücadele", "Spor Sanat ve Medyada Mücadele", "Oda Tarihinden Mücadele", "Doğa ve Çevre İçin Mücadele", "Eğitim ve Yaşamda Mücadele", "Siyasette Mücadele", "Haklarımız İçin Mücadele", "Öğrenci Forumu"oturumları ile Soma ziyareti yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!