Çayyolu metrosunda arıza

Güncelleme Tarihi:

Çayyolu metrosunda arıza
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 09:57

Çayyolu metrosunun seferleri, sinyalizasyon sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle aksadı. Kızılay’dan kalkan trenler, son durak olan Koru İstasyonu'na ulaşamadı. Yolcular, ring otobüsleri ile Ümitköy İstayonu'na taşınıyor.

Haberin Devamı

Ana ring noktası olarak belirlenen Koru İstasyonu'nun devre dışı kalması metroya ulaşmaya çalışan vatandaşları mağdur etti. Yolcular, ring otobüsleri ile Koru'dan Ümiköy İstasyonu'na taşındı. Sabahın erken saatlerinden itibaren büyük yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar. arıza nedeniyle işlerine geç kaldıklarını belirtti. Yetkililer ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. Olayların büyümesi üzerine polis müdahale etti. Mağdur olduklarını savunan yolcular, Ümitköy İstasyonu önünde Eskişehir Yolu'nun trafiğe kapatarak eylem yaptı.

MAKAS ARIZASI

EGO yetkilileri ise Çayyolu metrosunun Ümitköy-Koru istasyonları arasında sinyalizasyon sistemindeki makasta arıza meydana geldiğini belirtti. Arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten yetkililer, yolcuların ring araçları ile Koru İstasyonu'ndan Ümitköy İstasyonu'na taşındığını kaydetti.

Haberin Devamı

Çayyolu metrosunda arıza

Haberin Devamı

Ring otobüsleri ile yolcuların taşındığı Ümitköy İstasyonu'nda büyük yoğunluk yaşandı. Arıza nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, istasyonda çektikleri fotoğrafları Twitter'da paylaştı.

ARIZA GİDERİLDİ

EGO yetkilileri, çalışmalar sonucunda arızanın saat 09.40'ta giderildiğini ve normal seferlerin başladığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan yetkililer, “İlgili yapım firması elemanlarının çalışmaları sonucunda saat 09.40 itibariyle makaslardaki sıkıntı giderilerek emniyet testlerinden sonra saat 09.55 itibariyle Koru ve Çayyolu İstasyonları tekrar hizmete açılmış olup, seferler normale dönmüştür. Elde olmayan nedenlerle meydana gelen bu arıza nedeniyle vatandaşlarımızdan özür diler, anlayışları için teşekkür ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!