Sadece oyunla olmaz

GEÇEN yılın tempolu, mücadeleci ve agresif Beşiktaş’ında, Arsenal karşısında kilit eksik Gökhan’dı.

Haberin Devamı

Çünkü Gökhan, sağ çizgiyi en optimal şekilde kullanan oyuncu olmasının ötesinde, yokluğunu o bölgenin oyuncusu olmayan iyi niyetli Mustafa ile oynamaya mecbur etti. Bu durum Beşiktaş’ın hücum dengesini ciddi anlamda etkileyen bir problemdi. Gökhan, oynadığında öne top taşıma özelliği le bir taraftan Olcay’ın omuzlarındaki yükün yarısını alan, diğer taraftan Beşiktaş’ı baskıdan kurtaran isimdi. Beşiktaş’ı diğer takımlardan farkı kılan hücum hızı ve çabukluğunda bozulan dengeyi ise toparlayan Demba Ba oldu.

PROBLEM KALİTEDE

OĞUZHAN, hem Beşiktaş’ın hem de Türkiye’nin en yetenekli oyuncularından. Fakat o kadar arada bir durumu var ki, eğer yetenekleri düzeyinde oynamazsa Beşiktaş için problem haline dönüşüyor. Çünkü sistemi derinden etkileyecek bir oyuncu ve etkisiz olması, takımdaki hücum ile orta saha düzenini bozuyor.

Haberin Devamı

YÜRÜYEREK OYUN VE HATALAR

BEŞİKTAŞ maçın genelinde mücadele yönünü daha fazla öne çıkararak oynadı. Fakat 2 yanlışı vardı Kartal’ın. İlki bireysel hatalardı. Diğeri ise çok baskı olmamasına rağmen ve orta sahada pas yapma şansı varken, Demba Ba’ya güvenilerek atılan gereksiz uzun toplardı. Beşiktaş’ı bu sezon daha da farklı bir takım haline dönüştürecek olan Demba Ba, Olcay, Gökhan ve Oğuzhan arasındaki uyumun ne çabuklukta ve kalitede sağlanacak olmasında saklı. Bu bağ kurulduğunda, ligin en hızlı, en çabul ve etkili takımını taraflı tarfsız herkes zevkle seyredecek. Bir Premier Lig takımı ve iddialı bir ekip olduğunu göz önünde bulundurursak, Arsenal’in yürüyerek maç oynadığını söyleyebiliriz. Ne oynadığı Premier Lig’in ne de Arsenal’ın kendi temposu yoktu maçta.

Yazarın Tüm Yazıları