Reis gitti hoca geldi

Güncelleme Tarihi:

Reis gitti hoca geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:01

1479 delegeden 1245’inin Davutoğlu’nu aday gösterdiği kongrede ‘Reis’, ‘Milletin adamı’ nitelemesiyle Erdoğan’a nostaljik uğurlama yapılırken, Davutoğlu için ‘Hoca’ unvanıyla ‘AK Parti davasının adamı’ denildi.

Haberin Devamı

Ankara Arena’yı dolduran 10 bini aşkın partili, delegeler ve yüzlerce gazetecinin yanı sıra Türkiye genelinden otobüslerle taşınan 30 bini aşkın AK Partili de salonun dışından kongreyi izledi. Kongre, ekrandan 3 ve 2 boyutlu yüksek dijital kaliteyle dışarıdaki partililere yansıtıldı.

KLİMA YETMEDİ

Salona girmeden önce dışarıdaki partililere konuşan Erdoğan, Hâkkari’den gelen yöresel kıyafetli bir grup vatandaşı otobüsün üzerine davet etti. Dombıra şarkısıyla salona giren Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yükseltilmiş kare platformda yürüyerek partilileri selamladı ve karanfil dağıttı. Emine Erdoğan, kolundan tutarak talebini ileten Şırnaklı bir kadının mektubunu alarak korumasına emanet etti.

Salonda klima sistemi yetersiz kaldı. Emine Erdoğan da zaman zaman yelpazeyle eşini serinletti.

Haberin Devamı

Erdoğan kürsüye çıktığında sürprizle karşılaştı. Delegelerin olduğu protokol bölümünden korumalardan izin alarak geçen küçük bir kız kürsüye giderek Erdoğan’la konuştu. Erdoğan, partiyi kurduklarında altın bileziğini veren yıllar önceki küçük kızı anımsatarak, “Benim altınım yok, benim de sevgim var, kabul eder misin diyor” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından sonra sıcak ortamda saatlerce bekleyen partililerin bir bölümü salondan çıktı. Divan Başkanı Haluk İpek, kongrenin devamı ve salona katılım konusunda sık sık uyarılar yaptı.

Kongreye KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Irak Kürdistan Demokrat Partisi adına Başbakan Neçirvan Barzani, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid El Gannuşi, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Hüsoviç, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Kurucu Başkanı Kasım Dal, Makedonya Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip, Azerbaycan, KKTC ve Kosova parlamentolarından milletvekilleri ile Almanya ve Belçika parlamentosunda görev yapan Türk asıllı bazı milletvekilleri de katıldı. CHP’yi Genel Sekreter Gürsel Tekin temsil ederken, MHP dışındaki birçok partiden temsilci de salonda yer aldı.

GÜL’DEN TELGRAF

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı bugün sona eren Abdullah Gül de kongreye telgraf gönderdi. Gül’ün Erdoğan’ı yeni görevinden ötürü kutlayıp başarılar dilediği telgrafı salonda okunurken partililerden büyük alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!