Kardeşimin eli olsa kırarım

Güncelleme Tarihi:

Kardeşimin eli olsa kırarım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:01

Kongrede Erdoğan’dan sonra kürsüye gelen Ahmet Davutoğlu, uzun bir selamlamanın ardından “Cumhurbaşkanım, bu bir veda kongresi değil, vefa kongresidir” mesajını verdi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, dış politikada izleyeceği yolu açıklarken Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh ki bütün vatandır” sözüne atıfla “Hattı diplomasi yoktur, sathı diplomasi vardır. O satıh tüm dünyadır” dedi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

TEMEL: ÖZGÜVEN
Yeni bir yürüyüşün arifesindeyiz. Bu kadrolar aynı yolda yürüyecektir. Yeni Türkiye’nin temeli özgüvendir. Milletin özgüveninin kazanılmasıdır. Bu özgüveni 17 Aralık’ta, Gezi olaylarıyla heder ettiler. Artık herkes adam gibi adam arkasında yürümek istiyor. Otoriter dedikleri Cumhurbaşkanı bütün reformları gerçekleştirdi. Sosyokültürel birlik, yani çözüm süreci... İnsanlar ötekileştirildi. AK Parti’nin başarısı, herkesi tek bir güç haline dönüştürmesidir. Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu çözüm süreci hedefine ulaşana kadar bize uyku haramdır. Bizim iktidarımız döneminde kimse ötekileştirilemeyecek. Bizim için mezhebi bir tavır söz konusu değildir. Alevi, Sünni vatandaşlarımız bu ülkenin asli unsurlarıdır.

Kardeşimin eli olsa kırarım


YENİ AHLAKİ FORMASYON
İnsan onurunu korumak bizim asli görevimizdir. Türkiye’de inanç, girişim özgürlüğü AK Parti’nin gözetimi altındadır. Biz özgürlükleri, yeni bir ahlaki formasyonla buluşturacağız. Özgürlüklerin, demokrasinin derinleştirilmesi için çalışacağız. Bu millet ne zaman canı sıkılsa sandığı bekledi. Sandığın hafife alınmasına hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Yeni Türkiye’de devlet de hükümet de milletin emrindedir.

SEÇİLMİŞLER ARASINDA SORUN OLMAZ
Yeni anayasa Türkiye’nin önünü açacaktır. Türkiye’de ilk defa seçilenlerin anayasa yapmasını sağlayacağız. Kimse heveslenmesin. Milletten gücünü alanlar arasında ihtilaf çıkmaz. Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Türkiye’yi el ele inşa edecektir. Paralel devlet yapısı, fetret isteyen bir yapıdır. Kim ve ne niyetle olursa olsun devlet otoritesinin parçalanmasına bir daha izin vermeyeceğiz. Gezi olaylarından bu yana isterler ve beklerler ki kriz, AK Parti içinde ihtilaf çıksın. Sürekli bir kampanya yürütüldü. Hedef AK Parti değildi. Hedef 12 yıldır yapılanlardı. Devlet otoritesinin parçalanmasına bir daha izin vermeyeceğiz. Paralel yapılanma üzerinden siyasi otoriteye şantaj yapmak apaçık ihanettir. Bundan sonra bürokrasiyi kontrol etmek isteyen loca mahfilleri, devletimize nüfuz edemeyeceklerdir. Bunlar ter dökmeden devleti ele geçirmek isteyen zihniyettir.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI
En önemli restorasyonumuz ahlak restorasyonudur. Biz bu salondan çıkarken daha birleşmiş ve bütünleşmiş olarak çıkacağız. Biz bir vefa, sadakat hareketiyiz. Musalla taşına kadar sürecek. Milletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli, kardeşim eli olsa da kırar atarım. Bir takım dosyaları AK Parti’yi yıpratmak için dinamit gibi toplumun üzerine atarsanız bunun adı siyasi operasyondur. Yargı vicdanını kaybetmişse, temel hak terazisinden çıkmışsa, bir hak ve adalet aracı olmaktan çıkar, Türkiye’de yanlış yolları açar. Paralel devlet yapılanması öyle işler yaptı ki kimsenin güven hissi kalmadı. Hedef darbe benzeri yargıları kurmaktı. HSYK seçimi var. Sanırsınız ki Cumhurbaşkanlığı seçiminden daha önemli. Bu seçime farklı misyonlar yükleyenler var. Bu seçim, saygın yargı mensupları arasında yapılan bir mesleki seçimdir. Eğer bu seçimlerde kendi otoritemizi kurar, tek bir çevreye ait HSYK oluşturursak demokrasinin karşısında kılıç olur diye düşünüyorlar. Hiçbir kılıç, güç milletin iradesinden güçlü değildir. Vicdanına güvendiğimiz yargı mensupları böyle oyunlara izin vermez. Yeni vesayet anlayışlarına karşı çıkacağız.

BORÇ BATAĞINDA İDARE
IMF politikalarını rasyonel göremeyiz. Şimdi IMF defterini kapatmış bir Türkiye var. Bizim ekonomi kaynağımız insanımızdır. Ekonomide sıçrama yaratmanın yolu, insan kaynaklarını ve katma değeri artırmaktır. Bir daha kimse, bu ülkeyi borç batağında idare edilebilir hale getiremeyecek.

9 başlıkta yol haritası

Haberin Devamı

1- Özgüven, darbelere
karşı duruş.
2- Çözüm sürecine devam.
3- İfade, girişim, inanç özgürlüğü, yeni anayasa.
4- Bürokraside restorasyon (‘paralel’le mücadele).
5- Yolsuzlukla mücadele.
6- Yargıdaki ‘paralel’ temizliği.
7- Hiçbir kültür ötekileştirilmeyecek.
8- Ekonomik restorasyon, eğitim reformu ve
Ar-Ge atılımı.
9- Çok boyutlu dış politika. Stratejik AB hedefine devam.

Haberin Devamı

Davutoğlu’nu selamladılar

AHMET Davutoğlu’nu AK Partili kadınlardan bazıları hazırladıkları tişörleri göstererek selamladılar. Tişörtlerin üzerinde Davutoğlu’nun bir fotoğrafı ve ‘Yeni Türkiye’nin yeni Başbakanı’ sözü yer aldı. Bir diğer tişörtün üzerinde de ‘Sen nereye Selçuklu oraya’ yazısı vardı. Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Davutoğlu’nun yanına gidip kendisini öperek, kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!