Ukrayna, NATO zirvesinde askeri yardım isteyecek

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna, NATO zirvesinde askeri yardım isteyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:20

Ukrayna’daki kriz ve savaşa çözüm bulmak için önceki gün Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te yapılan liderler zirve görüşmesinde Kiev’i tatmin eden sonuç alınamadığını ima eden Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Galler’de toplanacak NATO zirvesinde ülkesi için somut yardım talebinde bulunacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Minsk zirvesinden sonra Kiev’de yapılan Ukrayna hükümet kabinesi toplantısında açıklamayı yapan Başbakan Yatsenyuk, “Galler’de 4-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak NATO zirvesinden önemli beklentilerimiz var. NATO’dan şimdiye kadar olduğu gibin sadece manevi destek değil, hayati önem taşıyan pratik yardım ve askeri işbirliği talebinde bulunacağız. Ukrayna Cumhurbaşkanı Peter Poroşenko batı askeri ittifakı zirvesine katılacak ve 4 Eylülde zirve kürsünden askeri yardıma ihtiyaç duyduğumuzu resmen ilan edecek” dedi. 4-5 Eylül tarihleri arasında Galler’de yapılacak NATO üye ülkeler zirvesinde Ukrayna ile Gürcistan’ın askeri ittifakla işbirliği öncelikli gündem maddesi olacağı önceden açıklanmıştı.

RUSYA MÜTTEFİKLERİNİ SAYDI

Öte yandan Batı’yla ilişkileri gerilen Rusya, dünya çapında 10 önemli müttefik ülkeyi sıraladı. “Seliger-2014” gençlik forum toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “Bizim görüşlerimizi paylaşan ülkeler Avrasya Gümrük Birliği, Şanghay İşbirliği Örgütü, BRICS ve Müşterek Güvenlik Anlaşması’nda yer alan ülkelerdir” dedi. Lavrov ülkeleri, Beyaz Rusya, Kazakistan, Ermenistan, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, Çin, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika diye sıraladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!