Kadın yargıçtan ‘seksist’ çıkış

Güncelleme Tarihi:

Kadın yargıçtan ‘seksist’ çıkış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:20

Emekli bir kadın yargıç, ‘kadınlar sarhoş olmayı bırakmadan’ tecavüz vakalarında cezaların artmayacağını söyleyince, İngiltere karıştı.

Haberin Devamı

İngİltere’de emekli bir kadın yargıcın tecavüz olaylarıyla ilgili sözleri büyük tepki çekti. Yargıç Mary Jane Mowat, ülkedeki tecavüz davalarındaki mahkûmiyet oranlarının ‘kadınlar sarhoş olmayı bırakana dek’ yükselmeyeceğini söyleyerek tartışma yarattı.

TEK KANIT İFADE

66 yaşındaki yargıç Mowat bu görüşünü, ay başında emekli olduktan sonra Oxford Mail gazetesine verdiği röportajda telaffuz etti. Deneyimli yargıç, gazeteye şu demeci verdi: “Tecavüz davalarında genelde tek kanıt, tarafların ifadeleri oluyor. Ve bir kişiyi tecavüzden suçlu bulmadan önce, ispat mecburiyeti nedeniyle, kanıtların doğruluğundan emin olmak gerekiyor. Bunu söylediğim için eleştirilerin hedefi haline geleceğimi biliyorum ama bence kadınlar sarhoş olmayı bırakana dek tecavüz davalarındaki mahkûmiyet oranı yükselmeyecek. Elbette sarhoş bir kadına tecavüz etmenin kabul edilebilir bir şey olduğunu bir an için bile söylemiyorum.”

Haberin Devamı

Londra’da halen süren Nothing Karnavalı’na katılan genç kızlar, tam da yargıç Mowat’ı ‘kızdıran’ görüntüler sergiliyorlar...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!