Ahmet Davutoğlu genel başkan seçildi

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Davutoğlu genel başkan seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 17:38

AK Parti Genel Başkanlığına, Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu seçildi.

Haberin Devamı

AK Parti'nin, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve tek gündemle toplanan 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için yapılan seçim tamamlandı.

Ahmet Davutoğlu genel başkan seçildi

Saat 10:00'da başlayan AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongre heyecanı yaklaşık 8 saat sürdü. Hurriyet.com.tr kongredeki tüm gelişmeleri dakika dakika okuyucularına aktardı.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Oy verme işlemi ve sayım ise kısa sürede tamamlandı.

Kongre Divan Başkanı Haluk İpek, oy sayım işleminin tamamlandığını belirterek, ilçe seçim kurulu hakimine seri bir şekilde seçimleri sonuçlandırdığı için teşekkür etti.

Haberin Devamı

Seçimde bin 388 oy kullanıldığını, oyların bin 382'sinin geçerli, 6'sının geçersiz sayıldığını bildiren İpek, seçim sonucunu "Bu sonuçlara göre Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Sayın Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçilmiştir" sözleriyle duyurdu.

Sonucun, Davutoğlu'na, partiye ve millete hayırlı olmasını dileyen İpek, başarı diledi.

Sonucun açıklanmasının ardından Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, platformdan delegelere ve partililere çiçek atarak, salondakileri selamladı.



DAVUTOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Haberin Devamı

Seçim sonucunun açıklanmasının ardından Davutoğlu kürsüye çıktı ve teşekkür konuşması yaptı. İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Ahmet Davutoğlu genel başkan seçildi


Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Zatıma gösterilen sonuç, beni ağır bir sorumluluğu üstlenmekle karşı karlıya bıraktı. Allah bu görevi yapabilme kudretini nasip eylesin, mahcup etmesin. Sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürümüz bugün kongrede yaşana atmosferle ilgilidir. Türk demokrasi tarihinde 2 ilki yaşamış olacağız. Böylesi bir telim teslimle hiçbir ihtilaf olmadan, farklı bir izlenim olmadan birlik beraberlik sayesinde devir teslim oldu. Siyasi rekabetler aslında bugün AK Parti’nin siyaset farkını ortaya koymuştur. Türk demokrasi tarihinde ilk kez böyle bir devir teslim yapıldı. Ayrıca yarın aynı partiden iki cumhurbaşkanı arasında devir teslim töreni yapılacak.

Ahmet Davutoğlu genel başkan seçildi


Biz AK Parti kadroları olarak sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. İkinci teşekkürümüz divana. Kongremizin gerçekleşmesini sağladılar. Delegelerimize teşekkür ediyoruz, yoğun bir katılımla oylamaya gerçekleştirdiler. Yurtdışından gelen misafirlerimize de teşekkür ediyoruz. 30 Mart’ta bize büyük destek veren aziz milletimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız aslında konuşmasında bize hedef gösterdi. Önümüzdeki 3 seçimi söyledi. İlk hedef 2015 seçimleri. İnşallah çok güçlü bir destekle meclise gelmemiz mümkün olur. Aramızdaki birlik bunu gerçekleştireceğimizin göstergesidir. Altın ölçeğinde değerli 4 yılımız olacak.

Ahmet Davutoğlu genel başkan seçildi


Milletten sonra en büyük desteğimiz sayın cumhurbaşkanımızın Çankaya’da ki varlığıdır. Ne cumhurbaşkanlığı makamı denetleme makamıdır, ne de başbakanlık farklı telakkilere sahip olma makamıdır. Seçilmiş başbakan ve seçilmiş cumhurbaşkanı ile gerçek anlamda sıçrama dönemi yaşayacağız. Yoğun bir terlemeye rağmen dinamizmi kaybetmedik. Terleyen cumhurbaşkanı terleyen başbakan olacak demiştir. Birlikte terledik. Alın terinin karışmadığı hiçbir emek helal değildir.

BAKMADAN GEÇME!