Yeniye bizde avans verilir

Haberin Devamı

BİZDE böyledir, yeni gelene bir avans verilir. Bir süre tanınır. Söylediğine, söyledikleriyle yaptıkları arasındaki uyuma bakılır. Bir kıyaslama yapılır, konjonktüre dikkat edilir. Her şeye ama her şeye ondan sonra karar verilir. AK Parti 12 yıldır iktidarda, ama şimdi yeni bir genel başkanı var. Millet avans verecektir, bekleyecektir; Davutoğlu’nun söylediklerine, yaptıklarına bakacaktır elbet... Davutoğlu’nun önünde 2015 seçimleri var, ya bu avansı uzatacaktır ya da partide yeni tartışmalar başlayacaktır.
CHP’de de öyle...
Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilir. 2015 seçimlerine Kılıçdaroğlu’nun tercihleriyle gidilir. Kılıçdaroğlu için de dönüm noktası 2015 Haziran’dır.
O yüzden iki önemli partinin kongre ve kurultaylarından sonra siyaset hareketlenir.
Davutoğlu manifestosunu açıkladı. AK Parti’nin 12 yıldır sürdürdüğü politikaların devam edeceği çok açık...
Kılıçdaroğlu için ise geçmiş uygulamaların aksine farklı bir çıkışın beklendiği sonuçlardan anlaşılıyor.
Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin yönünü, açılımlarını, söylemlerini değiştirmekten başka çaresi yok.


Siyasetten başka bir şey konuşmaz olduk

Haberin Devamı

TÜRKİYE Genç İşadamları Derneği son bir ayda sosyal medyada ekonomiyle ilgili çıkan haberleri takip etmiş.
Bakın ortaya nasıl bir tablo çıkmış.
Paylaşımların yüzde 94’ü faiz, enflasyon, kredi derecelendirme, büyüme ve milli gelir üzerine olmuş.
Sadece yüzde 6’sı Ar-Ge, KOBİ ve girişimcilik konularını içermiş.
Yüksek teknoloji ise sıfır çekmiş.
Bu araştırma şöyle yapılmış.
Ekonomi yönetiminde sorumluluk üstlenen dört bakan ile ilgili paylaşımlar analiz edilmiş. 14 Temmuz-14 Ağustos 2014 tarihleri arasındaki 113 bin 105 adet paylaşım dahil edilmiş. Konu başlıkları dokuz maddede derlenmiş, araştırmanın en popüler konusu faiz olmuş. Toplam paylaşımların yüzde 51’i faiz, yüzde 20’si enflasyon, yüzde 12’si kredi derecelendirme, yüzde 7’si büyüme, yüzde 4’ü de milli geliri konu almış.
Yüksek teknoloji sıfır çekince, TÜGİAD, bu hanenin yanına, “Derhal değiştirilmesi gereken bir gerçek” notunu düşmüş.
TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, “Sosyal medyanın gündemi ekonomide neden yapısal değişimlerin yapılamadığını gösteriyor” diyor. Haklı...
Ama bir şey daha söylüyor Yücelen...
“Dünya ekonomisi bir yere giderken biz tam tersine gidiyoruz. Oysa bu paylaşımların yapıldığı, özellikle sosyal ya da yeni medya platformları, teknolojinin, inovasyonun, iletişimin ulaştığı en ileri nokta... Ancak sayısal sonuçlar gösteriyor ki, biz bu platformlarda bile, tartışmaktan bıkmadığımız faiz, enflasyon, büyüme konularını paylaşıyoruz.”
Siyasi gündemin bu kadar yoğun olduğu bu günlerde belki kimsenin bu detaylara bakacak hali yok ama...
Asıl gündemimizi siyasetten ekonomiye kaydırmanın zamanı geldi gibime geliyor.

Haberin Devamı


Tıp fakülteleri hayırlı olsun

İZMİR Ekonomi Üniversitesi, tıp fakültesine kavuşuyor. Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş’ın uzun zamandır bu projenin peşinden koştuğunu biliyorum. Tıp üniversiteler için lokomotif bir alan. Ekonomi Üniversitesi’nin bu fakülteyle daha da güçleneceğini biliyorum. Ardından Gediz geliyor. Gediz Üniversitesi’nin de tıp fakültesi birkaç yıl içinde devreye girmiş olacak. EXPO’nun konusunun aslında ne kadar isabetli seçilmiş olduğunu daha iyi anlıyorum. İzmir sağlıkta çok rahat öne çıkabilecek bir kent ve bu yeni üniversiteler sayesinde nitelikli iş gücünü de kendisine çekebilecek bir potansiyele sahip... İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne yeni bir kampüs yakışır. Gediz ise Seyrek’in çehresini giderek değiştiriyor. Üniversitelerin işte böyle bir gücü var. Gittikleri yere hayat getiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları