Alman televizyoncu Türkiye'de kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Alman televizyoncu Türkiyede kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 15:54

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne belgesel çekimi için gelen Alman ARD televizyonu çalışanı 58 yaşındaki Bernd Girrbach, araştırma yapmak için yürüyüşe çıktığı Likya Yolu'nda kayboldu.

Haberin Devamı

Bernd Girrbach, eşi Elke Girrbach ile birlikte geçen pazartesi günü Fethiye'nin Faralya Mahallesi'ne geldi. Likya Yolu'nda çekmeyi planladığı belgesel için keşif yapmayı amaçlayan Girrbach, dün saat 11.00 sıralarında Faralya Mahallesi'nden Kabak Koyu'na yalnız başına yürüyüşe geçti. Saat 14.00 sıralarında eşini telefonla arayan Girrbach, Kabak Koyu'na yakın bölgedeki Aktaş mevkiinde kaybolduğunu belirterek, Faralya-Kabak Yolu'na çıkmaya çalıştığını, kendisine daha sonra bilgi vereceğini söyledi. Elke Girrbach, 1 saat sonra eşini tekrar aradı, ancak telefon çalmasına karşın cevap veren olmadı.

Alman televizyoncu Türkiyede kayboldu

Haberin Devamı

HAVADAN VE KARADAN ARANDI
Gece geç saatlere kadar eşinin geri dönmesini bekleyen Elke Girrbach, Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan yardım istedi. Elke Girrbach ile görüşen jandarma ekipleri, sabah saatlerinden itibaren arama çalışmalarının başlatılmasına karar verdi. Fethiye AKUT ekibi ile birlikte bugün saat 05.00'da başlatılan arama çalışmalarından sonuç alınamayınca hava desteği istendi. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteri Kelebekler Vadisi'nden Kabak Koyu'na kadar olan bölgede alçak uçuş yaparak Bernd Girrbach'ın izine ulaşmaya çalıştı. Havadan aramalar da sonuçsuz kalınca bölgeye jandarma ekiplerine ait eğitimli köpekler getirildi. Elke Girrbach eşine ait çorap ve atleti köpeklere koklatılmak üzere jandarma ekiplerine verdi. Elbiseleri alan jandarma ekipleri AKUT ile birlikte Girrbach'ın kaybolduğu Aktaş Bölgesi'ne gitti. Ekiplerin arama çalışmaları yoğun sıcağa rağmen sürüyor.

'YÜRÜYÜŞ KONUSUNDA ÇOK TECRÜBELİDİR'
Endişe içinde aramalardan sonuç alınmasını bekleyen Elke Girrbach, eşinin yanında harita ve cep telefonu olduğunu, ancak aramalara ve mesajlara cevap vermediğini söyledi. Bernd Girrbach ile birlikte daha önce de Fethiye'ye geldiklerini anlatan Elke Girrbach, "Eşim yürüyüşü çok sever ve bu konuda çok tecrübelidir. Herhangi bir hastalığı da yoktu. Likya Yolu'nda çekmeyi planladığı belgesel için keşif yapıyordu. Ben ayağımdaki rahatsızlık nedeniyle yürüyüşe katılmadım. Şimdi de aynı sebepten aramaya çıkamıyorum" dedi.

Haberin Devamı

'DÜŞME İHTİMALİ OLAN UÇURUMLARA BAKTIK'
Faralya Mahallesi Muhtarı Hasan Karaburun dün öğle saatlerinden bu yana Alman televizyoncudan haber alamadıklarını dile getirdi. Gönüllü bir mahallelinin dün gece Girrbach'ın kaybolduğu güzergâhta araştırma yaptığını anlatan Karaburun, "Sabah saatlerinden itibaren biz de AKUT ekibiyle bölgeye gidip araştırma yaptık. 4,5 saat süren yürüyüş sırasında arı sokmalarına karşı kovanların bulunduğu bölgeleri araştırdık. Daha sonra düşme ihtimali olan uçurumlara baktık, ancak sonuç alamdık. Havadan helikopter karadan AKUT ve jandarmanın arama çalışmaları sürüyor. Umarım sağ salim bulunur" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!