Komşu komşunun ‘kül’üne karşı

Güncelleme Tarihi:

Komşu komşunun ‘kül’üne karşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:06

Selçuk Caddesi’ndeki apartmanının üzerine komşu işyerlerinden yağan kurum, kereste atıkları nedeniyle kiracı bulamadığını savunan bina sahibi Binnaz Ulu isyan etti: “Cam açamıyor, kiraya veremiyorum.”

Haberin Devamı

Siteler, Selçuk Caddesi üzerinde kendisine ait olan binaya, komşu işyerleri üzerinden yağan atık maddeler, apartman sahibi Binnaz Ulu’yu isyan ettirdi. Ulu, 4 katlı binanın hemen yanında bulunan kereste, mermer atölyelerinden çıkan parçacıklar ve boya kokusu nedeniyle kiracı bulamadığını belirterek, “Hava almak için binanın camını açtığımız anda içeriye toz, kurum ve koku doluyor. Bu parçacıkların sağlımıza da olumsuz etkileri oluyor. Filtreleme sistemi kurmadıkları için bu problemle karşı karşıya kalıyoruz. Hem maddi hem manevi kaybım var” diye konuştu.

BİR CEZA YAZILDI

Çevre esnafının da kendisi gibi mağdur olduğunu ve konuyla alakalı olarak imza topladıklarını dile getiren Uslu sözlerini şöyle sürdürdü: “2008 yılında inşaatı biten binamızı sürücü kursuna kiraya verdim. Kurs yetkilileri yan tarafta bulunan kereste ve mobilya atölyelerinden yoğun bir atık geldiği nedeniyle şikayet gelince durumu önce firma sahiplerine ileterek, çözüm bulmalarını istedik. Ancak bir şey değişmeyince ilgili kurum ve kuruluşlara şikayette bulunduk. İl Sağlık Müdürlüğü tarafında ciddi bir ceza kesildi, problemimiz çözüldü.

Haberin Devamı

Komşu komşunun ‘kül’üne karşı

KİRACIM BİNAYI TERK ETTİ

Aradan bir yıl kadar geçtikten sonra kiracılarım yine atıkların arttığını gerekçe göstererek, binayı boşalttı. Yan tarafımızda bulunan özel dersane velilerin şikayetleriyle uğraşmak zorunda kalıyor. Koku yüzünden cam açamadıkları gibi günde iki defa temizlik yapmak toz aldırıyorlar. Çevredeki diğer iş yerleri de aynı durumdan muzdarip. BİMER başta olmak üzere, belediye, il sağlık müdürlüğü gibi yerlere yazı yazdım. Esnaf kendi arasında imza topladı, Büyükşehir Belediyesi’ne vereceğiz. Diğer iş yerlerine denetim olmadığı için başımıza gelen durum nedeniyle hem sağlığımızdan oluyor hem de maddi kayba uğruyoruz.”

FİLTRELEME VE BACA DÜZENLEMESİ ŞART

Çevredeki diğer esnaflar da mağdur olduklarını belirterek, “Arabamızı koyduktan yarım saat sonra camı göremez hale geliyoruz. Havada dolaşan bu parçacıkları yutmak zorunda da kalıyoruz. Bölgede bu işi yapan onlarca iş yeri var. Sadece bizim bölgemizde sıkıntı var. Filtreleme ve baca sisteminin iyileştirilmesi bizi rahatlatır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!