Turizme eğitim desteği

Güncelleme Tarihi:

Turizme eğitim desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

Turizm sektöründe kaliteli eğitim ve çevre duyarlığını arttırmak için 7,5 milyon euro bütçeli “Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi” hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Proje kapsamından TUYUP 1. Farkındalığı Arttırma toplantısı Ankara Holiday Inn Otel’de gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşma yapan Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Sekreteri Savaş Çolakoğlu şunları söyledi: ”Binaya ve tesislere yaptığımız yatırımlar kadar beraber çalıştığımız arkadaşlarımıza, personelimize, kendimize de yatırım yapmak zorundayız ki birinci ligde oynamaya devam edelim, yoksa küme düşeriz. Şu anda turist sayısında 6’ncı, turizm gelirlerinde ise 12’nci sırada yer alıyoruz. Turizm alanında dikkatli ve özverili olmak gerekiyor, çeşitlendirirken hizmet kalitesini de arttırmalıyız.” Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş ise konuşmasında insan kaynağının önemine değinerek, “Proje kapsamında Türkiye’deki 4 bin işletmeye ve 6 bin çalışana yapacağımız eğitimlerle ulaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

FARKINDALIK PROGRAMI

Proje kapsamında özel eğitim kuponları uygulaması hayata geçirilerek turizm eğitimi kolaylaştırılacak. Proje dahilindeki eğitimlere katılan ve Mesleki Yeterlilik Sınavı’na katılmaya hak kazanan çalışanların sınav ücretleri proje çerçevesinde ödenebilecek. Sınavda başarı göstererek belge almaya hak kazanan çalışanlar, işverenlerine 12 ay süreyle sigorta indiriminden yararlanma hakkı sağlayabilecek. Ayrıca çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için “Yeşil Yıldız Belgesi Farkındalık Programı” yürütülecek. Bu kapsamda, Türkiye genelinde seçilecek 15 iyi uygulama otelinin Yeşil Yıldız Belgesi sahibi olabilmesi için ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!