YHT’nin saati Polatlı’ya uymadı

Güncelleme Tarihi:

YHT’nin saati Polatlı’ya uymadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:00

Ankara-İstanbul arasındaki YHT seferlerinin başlamasıyla birlikte değişiklik yapılan YHT saatleri Polatlı’da yaşayanların tepkisini topladı. İşe gidiş ve geliş saatlerine uygun tren bulamadıklarını dile getiren vatandaşlar, “Polatlı’ya gidip gelenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Trene verdiğimiz ücret aylık 170 TL iken, otobüsün masrafı aylık 500 TL oluyor. Bu yüzden Polatlı’dan taşınanlar oldu” diye sitem etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay Ankara-İstanbul arasındaki YHT seferlerinin başlamasıyla birlikte Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) sefer saatlerinde yapılan düzenlemeler Polatlı’da yaşayan vatandaşları mağdur etti. Daha önce sabah 07.35-08.35-09.35-09.45 ve akşam 18.30-19.00-20.45’te Polatlı’da duruşu olan YHT’lerin yeni düzenlemeyle birlikte sefer saatleri ve Polatlı duruşları değiştirildi.
Eskişehir, İstanbul ve Konya seferleri yapan YHT’nin, Polatlı istasyonundaki duruş saatlerinin vatandaşların işe gidiş ve işten dönüş saatlerine uymamasını Ankara Hürriyet’e aktaran vatandaşlar, “Polatlı’da yaşayanların YHT’yi en yoğun olarak kullanacağı zamanlarda uygun bir sefer saati bulunmuyor. İşe gidiş ve işten dönüşlerde YHT Polatlı’ya uymuyor” eleştirilerinde bulundu.

ÇOK KİŞİ MAĞDUR

Haberin Devamı

Hacettepe ve Gazi üniversitelerine bağlı meslek yüksekokullarında öğrenim gören binlerce öğrencinin her gün Polatlı’ya gidip gelmek zorunda olduğunu aktaran vatandaşlar, “Öğrencilerin yanı sıra Polatlı’da yaşayan yaklaşık 120 bin nüfus var. İşyeri Ankara’da olup her gün yolculuk edenlerin ve Ankara’dan Polatlı’ya çalışmak için gelenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Sefer saatlerinin uygun olmaması binlerce kişiyi mağdur ediyor” dedi.

YHT YÜZÜNDEN TAŞINANLAR OLDU

Mağduriyetin bir diğer boyutunun ekonomik olduğuna da değinen Polatlılılar, şu eleştirilerde bulundu:
“Tren saatleri işe gidiş ya da işten dönüşe uygun olmayanlar otobüse yöneliyor. YHT’nin aylık masrafı yaklaşık 170 TL iken, otobüsü tercih etmek zorunda kalanlar 500 TL gibi büyük bir meblağ ile karşılaşıyor. YHT saatlerinin uymaması nedeniyle Polatlı’dan taşınan yüzlerce kişi oldu. Yetkililer bu durumu düzeltmezse daha çok kişi ilçeden taşınmak zorunda kalacak.”

İKİ TREN YETER

Polatlı’da yaşayan vatandaşlar, işe gidiş ve geliş saatlerine uygun olarak, 19.00’da hareket eden Ankara-İstanbul YHT ve 06.40’ta hareket eden Konya-Ankara YHT’nin Polatlı’da durmasını talep etti.

YA ÇOK ERKEN YA DA ÇOK GEÇ

Sabah saatlerinde Ankara yönüne gidecek olan Polatlılı vatandaşlar, 07.17’de ilçeden kalkan Eskişehir YHT’ye binebiliyor. Bundan sonraki en yakın sefer saati ise 10.05’te Polatlı’dan kalkan Konya YHT’ye ait. Akşam saatlerinde ise Ankara’dan Polatlı’ya gidecek vatandaşlar ise 18.10’da Ankara’dan kalkarak 18.45’te Polatlı’ya varan Konya YHT’yi kullanabiliyor. Bundan sonraki en yakın tren saati ise 21.20’de Ankara’dan kalkarak 21.56’da Polatlı’ya varan Eskişehir YHT durumunda. Sabah saatlerinde Ankara’dan Polatlı’ya gidecek olan vatandaşlar da 07.06’da ilçeden kalkan Eskişehir YHT’yi kullanıyor. Sonraki en yakın sefer ise 09.55’te ilçeden kalkan Konya YHT oluyor. Akşam saatlerinde de Polatlı’dan Ankara’ya dönen vatandaşlar için ise herhangi bir sorun yaşanmıyor. 19.05-20.17-21.47’de ilçeden kalkan trenler Ankara’ya gidiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!