Haluk Koç'tan Erdoğan'a Almanya eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Haluk Koçtan Erdoğana Almanya eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 14:35

CHP sözcüsü Haluk Koç basın mensuplarına açıklama yaptı.

Haberin Devamı

CHP Sözcüsü Haluk Koç, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti kongresinin yasal olup olmadığının tartışması gerektiğini söyleyen Koç, "Adalet ve kalkınma Partisi 1. Olağanüstü Kurultayı, hukuksuz bir süreç içinde toplanmıştır. Kongrede, o partinin genel başkanıymış gibi, açması, yönlendirmesi hukuka meydan okumak, hukuk tanımazlıktır. Bugün yapılan AKP kongresi yasal dayanaktan yoksundur" dedi. Başbakan Erdoğan’ın "Feyzioğlu konuşursa gelmem" sözlerine de değinen Koç, "Gelmem, gelmezsen gelme. Birisi dur demek zorunda artık. Burası senin kişisel kapris cumhuriyetin değil. Hukuk devleti. Senin özel beklentilerine göre, hiçbir kurum uygulama vücut bulamaz. Cumhurbaşkanı değil ne olursa olsun bunu o kafanın içine sok" dedi.

Haberin Devamı

"ŞU ANDA MEVCUT HÜKÜMET ZATEN DÜŞMÜŞTÜR"

Mevcut hükümetin düştüğünü söyleyen Koç, "Devlet, devlet eliyle maalesef hukuk devleti olmaktan çıkarılmıştır. Tek bir kişinin, talimatlarına, beklentilerine dayatmalarına teslim edilmiştir. Bu tablo vahim bir tablodur. Kongrede, o partinin genel başkanıymış gibi, açması, yönlendirmesi hukuka meydan okumak, hukuk tanımazlıktır. Bugün yapılan AKP kongresi yasal dayanaktan yoksundur. Şu anda mevcut hükümet zaten düşmüştür. Görevi devredecek bir hükümet de maalesef fiilen yok Türkiye’de" ifadelerine yer verdi.

"SAYIN ÇİÇEK ÇOK ALINIYOR"

TBMM makamının bir süs makamı olmadığını ifade eden Koç, "Seçilmiş cumhurbaşkanı ve düşen hükümet yanında TBMM Başkanı da mal bildirimini resmi gazetede yayımlatmamak suretiyle suç ilişkileri ve buna dair oluşumların içinde yer almış durumdadır. Sayın Çiçek çok alınıyor bunları vurguladığımız zaman. TBMM makamı bir süs makamı değildir. Protokol makamı değildir" dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KİŞİSEL KAPRİSİ"

Adli yıl açılış töreninde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşma yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Koç, "Adli yıl törenlerinin konuşma seremonisi kısmı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel kaprisi. Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun aldığı kararlar önemli. Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşması oy çokluğu ile değil aslında oy birliği ile alınması gerekir. Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel kaprisleri ve talepleri sınır tanımamaktadır. Hiçbir hukuk kuralı tarafından sınırlandırılamamaktadır. Tek yetkili güç, ne istersem yaparım düşüncesinde" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BURASI SENİN KİŞİSEL KAPRİS CUMHURİYETİN DEĞİL GELMEZSEN GELME"

Başbakan Erdoğan’ın "Feyzioğlu konuşursa gelmem" sözlerine de değinen Koç, "Gelmem, gelmezsen gelme. Birisi dur demek zorunda artık. Burası senin kişisel kapris cumhuriyetin değil. Hukuk devleti. Senin özel beklentilerine göre, hiçbir kurum uygulama vücut bulamaz. Cumhurbaşkanı değil ne olursa olsun bunu o kafanın içine sok" dedi.

"NİYE DAYILANAMIYORSUN ALMANYA’YA"

Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddialarına ilişkin Koç, "Dinlemişler usta dinlemişler. Ne dinlemişler acaba? Niye korkuyorsunuz? Zülfüy?ra dokunan ne var acaba o dinlenenler arasında. Eski WikiLeaks belgelerinde, İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabının olduğu söyleniyor orada. Alman istihbarına bunlar mı takıldı? Kapalı zarf usulü göreve getirdiğin başbakanı ve seni ne rahatsız ediyor. İŞID başta olmak üzere radikal terör örgütlerince kurduğunuz ilişkiler. Yakalıdırlar mı sizi kulağınızdan. Senin tabirinle niye dayılanamıyorsun Almanya’ya. Siz ülkeyi şantaja açık hale getirdiniz. Sadece birbirinize tuzak kurmuyorsunuz. Şantaj yapmıyorsunuz. Ülkeyi uluslararası rehine durumuna düşürdünüz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"İSTEDİĞİ KADAR GÜLLER KARANFİLLER ATSIN GECE UYKU UYUYAMIYOR"

Koç, "İstediği kadar güller, karanfiller atsın. Gece uyku uyuyamıyor. Her taraftan sarılmış belgeli kanıtlı. Eninde sonunda o çember daralacak. Anayasayı ihlal eden birisi yarın sadakat yemin edecek" dedi.

AK PARTİ KONGRESİ’NDE AKREDİTASYON ALAMAYAN BASIN KURULUŞLARI

"Bunların panzeri demokrasi ve ortak kardeşliğimizdir" diyerek konuşmasına devam eden Koç, Adalet ve Kalkınma Partisi Kongresi’nde akreditasyon alamayan basın kuruluşlarını da sıralayarak, "Demokrasi şampiyonlarının karnesi" dedi.

"YOK BİRBİRLERİNDEN FARKI HEPSİ OSMANLI BANKASI"

Davutoğlu’nun Başbakan olması halinde CHP’nin bundan sonraki tavrına ilişkin Koç, "Yok birbirlerinden farkı hepsi Osmanlı bankası reklamdaki gibi. Bizim derdimiz kişilerle ilgili değil, hukuk, anayasa tanımazlıkla ilgili. Hukuka, Anayasaya saygılı oldukları sürece saygılı oluruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA-Politika - Türkiye-Ankara - Hakime TORUN
2014-08-27 16:39:49

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!