Kurban Bayramı öncesi besicilere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı öncesi besicilere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan ticareti ile uğraşan kişilere 'Hayvan Refahı' eğitimi verdi.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yayımlanan 'Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği' ile 'Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik', hayvan nakilleri yapacak ve nakil aracı kullanacak kişilerin eğitim görerek, belge almasını zorunlu kılıyor. Kurban Bayramı öncesi hayvan hareketlerinde artışlar yaşanacağını dikkate alan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ankaralı celeplere 'Hayvan Refahı' eğitimini sıklaştırdı. Düzenlenen eğitimde, birim alana alınacak hayvan sayısı, yemlik ve suluk alanları ile dinlenme süreleri gibi yönetmeliklerin getirdiği kuralların yanı sıra, nakil sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar ve hayvanlara eziyet etmeden kolay yükleme şekilleri de anlatılıyor.

Haberin Devamı

“HAYVANLARA EZİYET EDİLMEMESİ GEREKİR”

Ankara'nın besi işletmeleri yönünden yoğun bir il olduğunu ve Kurban Bayramı öncesi Ankara'dan diğer illere yoğun bir hayvan çıkışı olacağını belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, hayvan ticareti ile uğraşanların bu eğitimi almasının zorunlu olduğunu söyledi. Yapılan eğitim sonrası bir de sınav yapıldığını ve sınavda başarılı olan hayvan bakıcılarına, nakil aracı kullanan şoförlere ayrı ayrı belgeler verildiğini ifade eden İl Müdürü Temel, sınavda başarılı olamayan kişilerin ise hayvan nakli yapamayacağını ve bu tür kişilere hayvan nakli için gerekli olan veteriner sağlık raporu belgesi verilmeyeceğini kaydetti.
Kurban Bayramı'nın dini bir vecibe olduğunu ve dinimize göre hayvanlara eziyet edilmemesi gerektiğinin altını çizen Temel, hayvan nakli yapacak kişilerden hayvanların refahına özen göstermelerini istedi. Bu Yönetmeliğin yayımlandığı 2014 yılı başından bu yana 2533 kişiye eğitim verdiklerini vurgulayan İl Müdürü Temel, eğitimlerin talepler doğrultusunda devam edeceğini dile getirerek, Kurban Bayramı öncesi hayvan hareketleri başlamadan önce hayvan nakli yapacak tüm kişilere eğitim vermek istediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!