İsveç partileri Kulu’da oy isteyecek

Güncelleme Tarihi:

İsveç partileri Kulu’da oy isteyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 10:15

İsveç’te 40 binin üzerinde Kulu kökenli yaşıyor.. Binlerce Kululu İsveç vatandaşı oldu... İşte bu yüzden 14 Eylül’de yapılacak genel ve yerel seçimler dolayısıyla İsveç partileri Kulu’ya da çıkarma yapıyor.

Haberin Devamı

İSVEÇ’te sağ koalisyon hükümetinin en büyük partisi Muhafazakar Parti, Kulu sokaklarında seçim çalışmasını yapması için partili bir heyeti gönderiyor. Partinin Türk kökenli milletvekili Sedat Doğru ile partinin Meclis Sekreteri Mattias Zackrisson, Kulu’ya gitti. Kulu’yu ve köylerini ziyaret edip Muhafazakar Parti’nin propagandasını yapacaklarını belirten Doğru, “Kulu’daki seçmenler için özel olarak hazırladığımız Türkçe broşürleri yanımızda götürüyoruz” diye konuştu.

KÖYLERİNE KADAR
İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dölek, Sosyal Demokrat Parti’den merkez listeden milletvekili adayı oldu. Kululu olan Dölek, “Kulu’da da çalışmalar yapıyoruz. Sosyal Demokrat Parti olarak köylerde yaşayan İsveç vatandaşlarını ilçe merkezine götürüp oylarını kullanmalarını sağlayacağız” dedi.

SANDIK DA KURULACAK
İsveç vatandaşı Kululuların oy kullanması için yarın Kulu’ya sandık da kurulacak. İsveç’in Kulu Fahri Konsolosluğu binasına kurulacak sandıklarda Kulu’da tatilde olan veya kesin dönüş yapan İsveç vatandaşı Türk kökenliler, kimlik belgelerini gösterip oy kullanabilecek.

İsveç partileri Kulu’da oy isteyecek


İŞTE ANKET SONUÇLARI
İSVEÇ’te seçim öncesinde yapılan anketlere göre, mevcut hükümetteki partiler geride görünürken Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Çevre Partisi ile Sol Parti’den oluşan Yeşiller ve Kızıl koalisyonunun seçimi kazanabileceği belirtiliyor. Araştırmalara göre, iktidarda bulunan ve sağ partilerden oluşan İttifak Grubu’nun oy oranı yüzde 37.7 iken Yeşiller ve Kızıl koalisyonunun oy oranı yüzde 45’e yükselmiş durumda. Irkçı partinin oy oranının ise yüzde 10 civarında olduğu tahmin ediliyor. A.A

Haberin Devamı

Seçim ilk kez İsveç dışında
MUHAFAZAKAR Parti web sitesinden Konya’nın Kulu ilçesi ile ilgili özel bir makale yayınlayarak Türklerden oy istedi. Muhafazakar Parti milletvekilleri Henrik von Sydow ve Sedat Doğru’nun kaleme aldığı makalede, Kulu’nun İsveç için önemine dikkat çekilerek bu önemi Genel Başkan ve İsveç Başbakanı Fredrik Rainfeldt’in bizzat Kulu’ya giderek gösterdiği belirtildi. İlk defa seçim çalışmalarını İsveç’in dışına çıkarak Kulu’ya taşıdıkları belirtilen makalede, İsveçli Kululuların Ankara’daki İsveç Konsolosluğu’na gitme yerine, İsveç’in Kulu Fahri Konsolosluğu’nda oy kullanabilecekleri belirtildi. CİHAN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!