İngiliz bankası RBS'ye 14,5 milyon sterlin ceza

Güncelleme Tarihi:

İngiliz bankası RBSye 14,5 milyon sterlin ceza
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 10:38

İngiltere'nin önde gelen bankalarından Royal Bank of Scotland'ın (RBS) müşterilerini mortgage kredilerine ilişkin doğru bilgilendirmediği gerekçesiyle 14, 5 milyon sterlin (1 sterlin 3,58 TL) ceza ödemesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

İngiliz Finansal Denetim Otoritesi (FCA) açıklamasına göre, RBS'in 2012 yılına ait konut satışlarına ilişkin yapılan iki incelemede, toplam satışların yarısından fazlasında danışmanlığın net bir şekilde yapılmadığı belirtildi.

İncelemeler sonucunda RBS'in mortgage kredilerine başvurmak isteyen müşterilerinin, bütçelerini değerlendirerek, onlara uygun önerilerde bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Bankanın incelenen 164 konut satışından sadece ikisinde gerekli standartların tutturulduğunu gördük" ifadesine yer verildi.

XRBS Üst Yöneticisi Ross McEwan ise bankanın konut kredilerine ilişkin bu hatasının kabul edilemez olduğunu, bu gibi hataların yapılmaması gerektiğini kaydetti.

McEwan, "Mortgage kredisinin alınması bir insanın hayatındaki en önemli anlardan biri. Tüm müşterilerimiz kararlarını alırken bizden en iyi hizmet bekleme hakkına sahip. Açık bir şekilde bankanın geçmişte bu işi doğru yapmadığı görülüyor" dedi.

Haberin Devamı

RBS daha önce de libor skandalına karıştığı için İngiliz denetim kuruluşu CFA tarafından 390 milyon sterlin ödemek zorunda bırakılmıştı. RBS'in 2008 krizinden bu yana devam eden finansal zorlukları devam ediyor. Geçen yıl son itibariyle RBS toplam 8,2 milyar sterlin zarar açıklamıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!