Ankara'da 'otobüs' keşmekeşi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada otobüs keşmekeşi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 09:27

Ankara'nın yeni ulaşım planı olan Ankara Ulaşım Ana Planı (AUAP) 2038 Projesi uygulanmaya başlandı. Başkent'in yeni ulaşımında, metro güzergahı ile aynı güzergahta olan otobüs hatları iptal edilerek, “toplu taşımacılığı raylı sisteme yönlendirme amacıyla” otobüs seferleri de yeniden düzenlendi.

Haberin Devamı

Ankara’da yeni ulaşım planı vatandaşları mağdur ettiği iddi ediliyor. Yeni düzenlemeyle birlikte kent merkezine yapılan otobüs seferleri metroya yönlendiriliyor. Aktarma yaptıkları için daha fazla ücret ödemek zorunda kalan vatandaşlar ise yeni düzenlemeye tepki gösteriyor. Yeni ulaşım projesinden yakınan vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteriliyor.

YAŞAMIMIZI ZORLAŞTIRILIYOR

Ankara Ulaşım Ana Planı'ndan şikayetçi olan bazı Ankara'lılar ise çözümü sikayetvar.com isimli sitede yer aldı.

Ankara'da ikamet eden ve yeni ulaşım planından mağdur olan Rabia Keleş, "Fatih'te oturup Tunalı Hilmi'de çalışan biri olarak ve daha önce otobüsler kaldırılmadan bile zor olan ulaşım şimdi daha da zorlaştırılmış. Kızılay-Tunalı seferi zaten 2 saati bulurken şimdi çekilmez bir hal almıştır. Metro geldi denilerek Kızılay seferleri kaldırılmış ve sanki Fatih/Eryaman halkının tamamı metro istasyonu sınırı çevresinde oturuyor gibi düşünülmüştür. Evimden metroya yürüme mesafesi 20 dk. olup bir kere bile sabahları tercih edemedim. Üstüne üstün şimdi önce Ümitköy metrosu, daha sonra metro ile kızılay oradan da Tunalı. Ne kadar kolay değil mi? Zaten zor olan yaşamımızı iyice zorlaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayan bu uygulamayı kınıyorum" diyerek şikayetini ifade etti.

Haberin Devamı

Söz konusu olaydan mağdur olan bir başka vatandaş Tuğçe Yurdakul, "Mustafa Kemal Mahallesi-Kızılay ulaşımının sağlandığı EGO hattı olan 171'in 23/08/2014 tarihinde kaldırılması kabul edilemez. Bu mahalleye ulaşımı sağlayan tek otobüs'ün bu olduğu gibi herhangi bir dolmuş da verilmemekte. Zaten mahallede 171'i göreni cennetlik. Biz her gün durakta otobüsün sefer saatleri arttırılsın pazar günleri 2 saatte bir otobüs mu olur derken otobüs tamamen kaldırılıp Bilkent'e ring servisine dönüştürülüyor. Bilkent'e kadar 2 lira artı aktarma 67 kuruş ve 2 lirada Kızılay'dan işe gidene kadar tutuyor. Şimdi soruyorum hem zaten kötü olan otobüs saatlerini tamamen kaldırıp bütün düzenimizi bozarken ve zamanımı ciddi anlamda çalarken oradan oraya hem de nasıl ekstra ücret alınıyor?" şeklinde sorununu paylaştı.

Haberin Devamı

ÇİFT ÖDEME YAPILIYOR

Sitede yer alan şikayetlerden bazıları da şöyle:

*Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Sincan, Etimesgut, Eryaman, Elvankent otobüslerini kaldırıp halkı metroya yönlendirmesinden şikayetçiyim! Çift vesait çift ödeme yapıyoruz...

*Fatih'te oturup Tunalı Hilmi'de çalışan biri olarak ve daha önce otobüsler kaldırılmadan bile zor olan ulaşım şimdi daha da zorlaştırılmış Kızılay+Tunalı seferi zaten 2 saati bulurken şimdi çekilmez bir hal almıştır. Metro geldi denilerek Kızılay seferleri kaldırılmış ve sanki Fatih-Eryaman halkının tamamı metro istasyonu sınırı çevresinde oturuyor gibi düşünülmüştür. Evimden metroya yürüme mesafesi 20 dk. olduğu için bir kere bile sabahları tercih edemedim. şimdi önce Ümitköy metrosu, daha sonra metro ile Kızılay oradan da Tunalı. Ne kadar kolay değil mi? Zaten zor olan yaşamımızı iyice zorlaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayan bu uygulamayı kınıyorum.

Haberin Devamı

*Saatlerde belediye otobüsünün gelmesini bekledim meğer yeni uygulamadan dolayı ringe dönüştürmüşler, anket yaptınız mı? Halka sordunuz mu? Bu uygulamayı kim destekliyor? Uzak yerlere gidenleri de düşünün ringler işimiz kolaylaştırmıyor derhal eski sisteme dönülsün lütfen.

*Otobüsleri nasıl kaldırabilirsiniz? Bizim oturduğumuz yer ve iş yerim arası oldukça uzak. Metroya da vakit kaybı olduğu için gitmiyordum ama artık mecbur bıraktınız. Böyle sistem istemiyoruz herkes mağdur oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!