Mobilde hangi pratik servis ve uygulamaları kullanabiliriz?

Güncelleme Tarihi:

Mobilde hangi pratik servis ve uygulamaları kullanabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:03

Gelişen altyapı teknolojileri sayesinde cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayarlarımızla 3G bağlantısını kullanarak internete hızlı bağlanmak mümkün.

Haberin Devamı

BİLİŞİM KURDUYUM DİYENLERE

Layar: Layar, arttırılmış gerçeklik (AR) teknolojisini kullanan bir uygulama. Bu sayede, telefonun kamerasıyla bir caddeye bakınca oradaki restoranlar, mağazalar hakkında bilgiler ekranda beliriyor.

9GAG: İnternetin en eğlenceli sitelerinden 9GAG’ın mobil uygulaması, siteye yüklenen paylaşımları doğrudan telefona taşıyor. Bu sayede internette hızla fenomen olacak pek çok görseli, videoyu veya kolajı herkesten önce görüp hakkındaki yorumları da okuyabiliyorsunuz.

Desktop Connect: iPhone veya iPad’inizle internete bağlı diğer bilgisayarlarınızı yönetmek için bu uygulamaya ihtiyacınız var. Desktop Connect’i hem mobil cihazınıza hem de bilgisayarınıza kuruyorsunuz ve dünyanın her yerinden masaüstü bilgisayarınızın ekranına ulaşıyorsunuz.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADAN VAZGEÇEMEYENLERE

Mobilde hangi pratik servis ve uygulamaları kullanabiliriz

Pixable: Arkadaşlarınızın Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda paylaştıkları video ve fotoğrafları kolayca bularak izlemenize imkân veren mobil uygulama, CNN tarafından en gerekli uygulamalar listesine yerleştirilmiş. Dilerseniz en çok ilgi toplayan, tartışma yaratan fotoğraf ve videoları da listeleyebilirsiniz.

Cooliris: Cooliris bütün fotoğraflarınızı tek bir yerden keşfetme ve arkadaşlarınızla paylaşma imkânı sunuyor. Hızlı, akıcı çalışıyor ve etkileyici bir arayüze sahip. Facebook, Instagram, Flickr, Picasa, SmugMug, Twitter, Renren, Google+, Google Drive üzerindeki fotoğraflara göz atabilir; kimlerle paylaşacağınızı seçebilirsiniz.

FOTOĞRAF ÇEKMEDEN DURAMAYANLARA

Mobilde hangi pratik servis ve uygulamaları kullanabiliriz

Fotor-Photo Effect Studio: Instagram’a benzer fotoğraf düzenleme uygulaması olan Photo Effect Studio, biraz daha detay isteyenler için hazırlanmış. Sadece efektlere odaklanmayan uygulamayla kesme, yapıştırma, döndürme, çerçeve ekleme, metin ekleme yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Pixlr-o-matic: Instagram’a kıyasla fotoğraflar üzerinde çok daha detaylı düzenlemeye izin veren Pixlr-o-matic’le fotoğraflara çok çeşitli filtreler uygulayabilir, ışık değerleriyle oynayabilir, çerçeve oluşturabilirsiniz.

Adobe Revel: Adobe’nin bu servisiyle tüm fotoğraflarınıza dünyanın her yerinden online ulaşabilir, onları düzenleyebilir ve internette paylaşabilirsiniz.
PhotoSwap: PhotoSwap ile çekip sisteme yüklediğiniz fotoğrafınız rastgele bir kullanıcıya ulaşıyor. Başkalarının çektiği fotoğraflar da size ulaşabiliyor. Böylece değişik insanlarla iletişim kurup fotoğraflarınız hakkında sohbet edebiliyorsunuz.

ACİL DURUMDA KALANLARA

Survival Guide: ABD Askeri Kılavuzu’na tamamen bağlı kalınmış bir rehber. Temel yaralanmalar, su temini, yemek temini, korunma gibi konularda eşsiz bilgiler bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eczane: 81 ildeki 26 bin eczaneyi harita üzerinde telefon, adres ve konumlarıyla birlikte bulabilir, seçtiğiniz eczaneye hangi rotayla gideceğinizi haritada görebilirsiniz. Bazı şehirlerdeki nöbetçi eczane bilgileri de var.

HastaneBul: Bölgedeki en yakın hastaneleri ve sağlık ocaklarını bulabilir, adres girerek arama yapabilirsiniz. Sonuçlar liste şeklinde veya haritada görüntülenebilir. Navigasyon işleviyle bulunduğunuz yer ile hastane arası rota hazırlanabilir.

ATMBUL: ATMBUL ile doğrudan bölgedeki en yakın ATM’yi bulabilir veya adresle arama yapabilirsiniz. Sonuçlar liste şeklinde veya haritada görüntülenebilir. Navigasyon işlevi sayesinde bulunduğunuz yer ile ATM arası rota hazırlanabilir.

Haberin Devamı

MÜZİK DİNLEMEDEN YAPAMAYANLARA

Mobilde hangi pratik servis ve uygulamaları kullanabiliriz

iHeartRadio: 1500’den fazla internet radyosuna tek bir uygulamadan erişmek istiyorsanız iHeartRadio uygulamasını deneyebilirsiniz. Yeni ‘Perfect For’ özelliği en uygun tarzdaki radyoyu seçmenize yardımcı oluyor.

SoundHound: SoundHound, dışarıda duyduğunuz bir şarkının ismini size veren bir ‘müzik veritabanı’. Adı sanı hiç duyulmamış bir şarkıcının unutulmuş bir albümündeki bestesini de tanıyabiliyor.

MOG: MOG ile 15 milyondan fazla şarkıya erişebilirsiniz. Müzik zevkinize göre tavsiye alarak yeni şarkılar keşfedebilir, çevrimdışıyken de dinleyebilirsiniz.

SoundTracking: Sevdiğiniz şarkıları sevdiğiniz kişilerle paylaşmanız üzerine kurulu bir uygulama. Telefonunuzdaki fotoğraflardan oluşan bir video klip hazırlayıp beğendiğiniz şarkıyla harmanlayarak sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz veya sevgiliniz için bir klip hazırlayıp ona gönderebilirsiniz.

Haberin Devamı

PRATİK ÇÖZÜMLER ARAYANLARA

Mobilde hangi pratik servis ve uygulamaları kullanabiliriz

Hava Durumu Meteoroloji: Bu minik uygulama, gün boyunca beklenen hava durumu hakkında tahmin bilgileri iletiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi uygulaması olduğu için tahminler sürekli güncelleniyor.

Sinema Kurdu: Sinema Kurdu ile en yakın sinema salonunu ve oynayan filmleri bulmak, filmlerin detaylı bilgilerini görmek, haritada sinemaların yerlerini aramak, fragmanları ve kamera arkası görüntülerini izlemek mümkün.

Neredeyim: Neredeyim uygulamasıyla herhangi bir üyelik işlemi olmaksızın bulunduğunuz yeri veya belirleyeceğiniz bir noktayı birkaç tıklamayla kolayca paylaşabilirsiniz.

Foodspotting: Farklı lezzetler için farklı mekânlar keşfedebileceğiniz bir restoran uygulaması. Arkadaşlarınız nerede, ne yiyor? Artık kolaylıkla takip edebileceksiniz. Uygulamayı diğer restoran uygulamalarından ayıran özelliğiyse sosyal platformlarla tam uyumlu olması.

BİLGİ AÇLIĞI ÇEKENLERE

Mobilde hangi pratik servis ve uygulamaları kullanabiliriz

iTunes U: Uygulama, belli başlı üniversitelerin ders kayıtlarına ulaşma imkânı sağlıyor. Bunun yanında bedava ders içerikleriyle istediğiniz zaman istediğiniz yerde ders çalışıp ilgi duyduğunuz konuyla ilgili araştırma yapabileceksiniz.

TED: Bu uygulamada ilham verici insanların, eğitimcilerin, teknoloji dâhilerinin, işadamlarının, müzik efsanelerinin konuşma videolarını bulacaksınız. Sistemdeki 1100’e yakın videonun yanı sıra her hafta eklenenlerle güncelliğinizi koruyacaksınız.

iBooks: Satın almak istediğiniz veya ücretsiz verilen kitapları Apple cihazınıza indirip daha sonra okuyabilmek için bu uygulamaya ihtiyaç duyacaksınız.

301+ Short Stories Lite: Yüzlerce küçük öyküden oluşan bu minik uygulama; yolda, otobüste, evde zaman geçirmek, minik öyküler okumak için ideal. Böylece hem sürükleyici öyküler okuyup hoş zaman geçirirken hem de edebiyat birikiminize önemli bir katkı sağlamış olacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!