Datagate ve Avea teknoloji için el sıkıştı

Güncelleme Tarihi:

Datagate ve Avea teknoloji için el sıkıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 07:19

Index Grup bünyesinde 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren Datagate, Avea ile distribütörlük sözleşmesi imzaladı.

Haberin Devamı

Datagate'i BT distribütörlüğünden telekomünikasyon distribütörlüğüne taşıyan anlaşmanın ayrıntıları ve yarattığı katma değer, Index Grup CEO’su Erol Bilecik ve Datagate Genel Müdürü Salih Baş'ın ev sahipliğinde Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı ve Avea Ticari Pazarlama Direktörü Serkan Ödemiş'in katıldığı bir basın toplantısıyla paylaşıldı.

Basın toplantısında konuşan Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı, sektördeki çetin rekabette öne çıkmak ve Avea markasının sürdürülebilir büyümesine daha da hız kazandırmak üzere Datagate ile işbirliği yaptıklarını ifade ederek, “Pazarlama ve marka yönetimi kavramlarına yeni bir boyut getiren işbirliklerimizle, mobil pazarda da rekabetin dengelerini değiştirdik. Datagate işbirliğimizle, Avea ürünleri ile Avea kanalında kampanyalı satılan diğer ürünlerin distribütörlüğünü Datagate yapacak. Datagate’in Avea kanalında özellikle cihaz satışlarının yanı sıra cihaz bulunurluğunu ve çeşit sayısını daha da artıracağına inanıyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan Datagate Genel Müdürü Salih Baş, telekomünikasyon sektörüne yönelik ürün ve hizmetlerin dağıtımı için Avea ile başlayan yolculuklarının önemini belirtti. Baş, “Şirketimiz ile GSM operatörü Avea arasında imzalanan sözleşme, Avea tarafından yetkilendirilmiş Avea İletişim Merkezleri (AİM), Avea Dağıtım Merkezleri (ADM) ve Avea Kurumsal Teknoloji Merkezleri'ne (KTM) mobil telefon, mobil cihaz, aksesuar, Avea GSM hattı, Avea marka ortaklıkları GSM hatları, Sanal TL (kontör) ve perakende kanalda Avea markalı ürünlerin tedarik ve satışını kapsıyor. Avea kanalında satılan tüm ürünlerin distribütörlüğünü kapsayan anlaşma ile bundan böyle Apple, Samsung, LG, HTC, SONY, Nokia ve Avea markalı ürünler; Avea Intouch ve Jet gibi ürünlerin dağıtımını yaparak, Avea İletişim ve Avea Dağıtım Merkezleri’ne hizmet vereceğiz” diyerek işbirliğinin kapsamını açıkladı.

İki şirket arasındaki anlaşmanın yarattığı katma değeri aktaran Baş, “Sağladığımız bu hedef birliği ile şirketimiz, akıllı telefon, tablet, aksesuar, sanal TL ve GSM hatları distribütörlüğü sayesinde gerek kurumsal gerekse bireysel yaşamın en belirleyici alanlarından biri olan ve son yıllarda büyümesi artarak devam eden mobil ürünler ve hizmetler pazarına giriş yapıyor.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!