Altın Aslan için yarışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Altın Aslan için yarışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 01:15

Bu akşam başlayacak Venedik Film Festivali’nde Türkiye’den iki yönetmen de yarışacak. Fatih Akın ‘The Cut’, Kaan Müjdeci ise ‘Sivas’ filmiyle Altın Aslan ödülü için mücadele verecek. Müjdeci, ayrıca Genç Aslan ödülü için de yarışacak.

Haberin Devamı

Bu sene 71’incisi gerçekleştirilecek Venedik Film Festivali’nin ‘Yarışma’ bölümünde Türkiye’den iki yönetmen de yarışacak. Yıllardır bütçe sıkıntısı çeken Oscar Ödülleri’nden sonraki en eski sinema şöleni olan Venedik Film Festivali’nde bu yıl ‘Yarışma’ dalında Fatih Akın ‘The Cut’, Kaan Müjdeci’de ‘Sivas’ adlı yapıtlarıyla Altın Aslan ödülüne ulaşmaya çalışacaklar. Bu arada Müjdeci ‘Sivas’ filmiyle ayrıca ‘Geleceğin Aslanları’ dalında da ‘Genç Aslan’ ödülü için yarışacak.

Altın Aslan için yarışacaklar


Festival Başkanı Alberto Barbera’nın tarafsız olmasına karşın basın toplantısında övgüler yağdırdığı ve favoriler arasında gösterdiği ‘Sivas’ filminde, 11 yaşında bir çocuk ve yaralı bulduğu dövüş köpeğinin öyküsü anlatılıyor. İtalyan medyası festival öncesinde, 3 Eylül’de gösterime girecek Kaan Müjdeci’nin eserinin iki ödülden birini mutlaka alabileceğini yazıyor.


Fatih Akın’ın 31 Ağustos’ta ünlü Fransız müzisyen Alexandre Desplat’ın başkanlığını yaptığı jüri karşısına çıkacak ‘The Cut’ı ise, 1915 olaylarında Mardin’de ailesini kaybeden bir Ermeni demircinin öyküsünü anlatıyor. Akın Cannes’da yarışması gereken filmi son anda çekerek Venedik Film Festivali’ne yazdırmıştı.

Altın Aslan için yarışacaklar

Fatih Akın'ın The Cut filminde; Cezayir asıllı Fransız oyuncu Tahar Rahim, Kıbrıs asıllı İngiliz oyuncu Akın Gazi ve Kanadalı Arsinee Khanjian gibi isimler rol alıyor.

TÜRK SİNEMASININ 100. YILI KUTLANACAK

71’inci Venedik Film Festivali’nde Türkiye’den iki filmin yanı sıra Altın Aslan için yarışacak başlıca filmler ise şöyle:

Abel Ferrara’nın yönettiği ‘Pasolini’, Alejandro Gonzales İnnaritu’nun yönettiği ve başrollerini Michael Keaton ile Edward Norton’un paylaştığı ‘Birdman’, Benoit Jacquot’un ‘3 Coeurs’u, Ramin Bahrani’nin ‘99 Homes’u, Andrew Niccol’un ‘Good Kill’i ve Francesco Munzi’nin yönettiği ‘Anime Nere’ filmi. Bu yılki festivalin mesleğe özel ‘Altın Aslan’ ödülüne ise Amerikalı film editörü Thelma Schoonmaker ve Amerikalı yönetmen Fredrick Wiseman layık görüldü. Bu arada Türk sinemasının 100’üncü yılı kutlamaları da Venedik’te yapılacak. 1 Eylül’de yapılacak kutlamalar çerçevesinde Ömer Lütfi Akad’ın 1973 yapımı, başrollerini Hülya Koçyiğit ve Kerem Yılmazer’in paylaştığı ‘Gelin’ filmi festivalin ‘Venedik Klasikleri’ bölümünde restore edilmiş haliyle beyazperdeye yansıyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!