Bunun adı ‘istikrar’

PEMBE değil pek.

Haberin Devamı

Onca davul-zurnaya rağmen, on iki yıllık Erdoğan döneminin ekonomik bilançosu sıkıntılı. Bugün görevi devrediyor, elini AKP’den çekmeyecek olsa da, bugün on iki yıldan bazı rakamlar vermek gerek. Halkın ve ülkenin toplam olarak:


Bunun adı ‘istikrar’


FAİZ LOBİSİ

63 milyon kişi tatile çıkamıyor. 2002’de ailelerin her yüz liralık gelirine karşı 4.7 lira borcu varken, bugün 55 lira borcu var. Bu tabloya rağmen, AKP üst üste seçim kazanıyor. Oy verirken halkımız ekonomik durumunu pek düşünmüyor. Başka faktörler var. Başta Gezi direnişi, Erdoğan kendine karşı çıkanları “faiz lobisi” diye suçluyor. Çok garip, 1975-2002 arasında devlet toplam 251 milyar dolar faiz öderken, 2002-2013 arasında 367 milyar dolar faiz ödüyor. Suçladığı faiz lobisi onunla bayram yapıyor.
Bu tablonun adı “istikrar”. On iki yılda sermaye el değiştiriyor, “istikrar” onların etiketi.

Haberin Devamı


Vedadaki yanlışlar

-GÖREVİ sona eren Abdullah Gül veda konuşması yapıyor ve:
-“Çankaya’yı halkımıza açtım, devleti milletle kucaklaştırdım”. Doğru değil, kendisini eleştirenlere Çankaya yedi yıl boyunca kapalı kalıyor. Ötekileştirmeyi Çankaya’ya taşıyor.
-“Siyasi kimliğime rağmen, tarafsızlığımı korudum”. Doğru değil. Hükümetten gelen yasa ve kararnameleri ezici çoğunlukla onaylıyor. Sadece altı yasayı veto ediyor. Sürekli iktidarla birlikte hareket ediyor. Konuşmalarında AKP dönemini hep övüyor.
-“Anayasa’yı uygulama görevimi en iyi şekilde yerine getirdim”. Doğru değil. MİT Yasası’nı onaylarken, “Anayasa’ya aykırı yönü varsa, Anayasa Mahkemesi düzeltir” diyor, aykırılığı vurguluyor, yine de imzalıyor. Ve asıl bugünler. Erdoğan’ın yerine 15 Ağustos’ta başbakan vekili ataması gerekirken, görevini yerine getirmiyor.
Söyledikleri ve yaptıkları ne yazık ki birbirini tutmuyor.


Mardin Ovası gergin


MARDİN ve çevresinde sekiz bin sondaj kuyusu var. Kullanma ve sulama amaçlı. Ancak, uzun süredir elektrikler sık sık kesiliyor, günde bazen iki, dört, bazen sekiz saat. Elektrik kesilince su yok, dünkü gibi insanlar gergin, yollara düşüyor, halk ve jandarma karşı karşıya geliyor.
Elektrik dağıtımı orada özelleştirilmiş, kesinti nedeni faturalar. Halk faturayı yüksek buluyor, ödeyemiyor, ödemeyince, elektrik kesiliyor. Yazın sıcağında elektrik ve su yok, yaklaşık bir milyon dönümlük Mardin Ovası da susuz, kuruyacak.
Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun el atması gereken acil bir durum. Onlar sorunu biliyor, müdahale için ne bekliyor?

Yazarın Tüm Yazıları