Erken gol yemezse Beşiktaş eler

Güncelleme Tarihi:

Erken gol yemezse Beşiktaş eler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 22:38

Beşiktaş’ın Arsenal’i İstanbul’da elinden kaçırdığını söyleyen teknik direktör Hikmet Karaman, tur için umutlu.

Haberin Devamı

Karaman, “Beşiktaş, Londra’da agresif oynayıp erken bir gol yemezse kendisi yüzde yüz gol fırsatı bulacaktır. Bir gol atarsa devamı da gelir” dedi.

TECRÜBELİ teknik adam Hikmet Karaman, Beşiktaş’ın İstanbul’da elinden kaçırdığı Arsenal’i rövanşta gol bulursa eleyebileceğini söyledi. Arsenal’in Manchester United veya Liverpool gibi agresif olmadığını belirten Karaman, “Arsenal önde pres yapmıyor ki bekliyor sana pas imkânı sağlıyor. Ya da top ondayken çok çabuk atağa çıkmyor. Bu kullanılabilir. İstanbul’da Beşiktaş 4-1, en kötü 3-1 kazanmalıydı. Londra’da erken gol yemezse Beşiktaş golü bulur ve Devler Ligi’nde gruplara kalır” dedi.

BEŞİKTAŞ, EMIRATES’TE TOPU ARSENAL'E BIRAKMAMALI

Demba Ba’nın Londra’da yakalayacağı boş alanlarda çok iş yapacağını vurgulayan Karaman, “Bilic rakibi nerede karşılayacağını iyi tespit eder, orada Beşiktaş agresif oynar, topa sahip olur ve erken gol yemezse yüzde yüz gol pozisyonuna girecek. Bunları da değerlendirirse Arsenal’i devirir” dedi. ‘Beşiktaş Süper Lig’de gelişime ve teknik direktör tarafından geliştirilmeye en yakın ve 3-4 yıl şampiyonluğu kovalayacak nitelikte bir takım yapısına sahip’. Ba da aynı açıklamayı yapmış, ‘Biz gelişmekte olan bir takımız’ demiş. Avrupa futbolundan gelen gözü görüyor musun” diye konuştu.

Haberin Devamı

HİKMET Karaman, Fransız meslektaşı Arsene Wenger ile İstanbul’daki ilk maçın sonunda bir araya gelip bir süre sohbet etmişti.

'BEŞİKTAŞLILAR SANA ÇOK KIZGIN'

HİKMET Karaman, Arsene Wenger ile Olimpiyat’taki maç sonrası aralarında geçen diyalogu şöyle anlattı: “Beşiktaş için kötü demeçler vermişsin Taraftarlar çok kızgın. Sen Beşiktaş’ı küçük görmüşsün ama Bu Beşiktaş seni eler” dedim. Bana öyle bir şey söylemediğini belirten Wenger, “Medyayı biliyorsun, abarttılar” dedi.

WENGER NE DEMİŞTİ?
2007 yılında Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Arsenal, Slavia Prag'ı 7-0 yenerken Liverpool da Beşiktaş'ı 8-0 ile geçmişti. Bu iki maçın ardından açıklamalarda bulunan Wenger şu ifadeleri kullanmıştı: "Şampiyonlar Ligi'nde güçsüz takımların da yer alması için çok fazla oynama yapılmaması gerekiyor. Çünkü bu şekilde 5. ve 6. maçların bir anlamı kalmıyor. Bu rekabet kalitesi için çok tehlikeli bir durum." Siyah-beyazlı takım o dönemde katldığı Şampiyonlar Ligi'nde A Grubunu 6 puanla Porto, Liverpool ve Marsilya'nın ardından 4. olarak tamamlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!