‘Rehineler serbest bırakılacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Rehineler serbest bırakılacak’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 00:35

UKRAYNA’daki savaşa dur diyebilmek için Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te Rus ve Ukraynalı liderler Vladimir Putin ile Peter Poroşenko’nun katılımıyla yapılan zirveden çıkan ilk karar çatışan tarafların tüm rehineleri serbest bırakması oldu.

Haberin Devamı

Minsk zirvesine katılan Ukrayna, Rusya, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Avrupa Birliği’nin bu ortak noktada uzlaştıklarını ev sahibi Beyaz Rusya Başkanı Aleksander Lukaşenko açıkladı. Lukaşenko, “Krizin çözümü konusunda tarafların görüşleri farklı. Hatta kimi meselelerde tamamen zıt köşelerde bulunuyor. Ancak tüm taraflar aynı zamanda çözümün verilecek tavizlerle mümkün olabileceğini de düşünüyor. Görüşmelerde ortak görüşe varılan önemli bir nokta bulundu.

Minsk zirvesi katılımcıları istisnasız Ukrayna savaşında rehin tutulan kişilerin serbest bırakılması gerektiği noktasında anlaştı. Bu ortak görüşün hayata geçirilebilmesi için Minsk şehri, kurulacak Ukrayna-Rusya-AGİT temas grubunun çalışma merkezi olacak. Temas grubunun ilk toplantısının da Peter Poroşenko’nun önerisi üzerine yarın yapılması kararlaştırıldı” dedi. Beyaz Rusya lideri Lukaşenko ilk sonuç açıklamasını yaptığı sırada Ukrayna ve Rusya liderleri Vladimir Putin ile Peter Poroşenko kapalı kapılar ardından ikili görüşmelerini sürdürüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!