ABD IŞİD’i havadan izlemeye aldı

Güncelleme Tarihi:

ABD IŞİD’i havadan izlemeye aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 00:35

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’e karşı hava saldırılarından sonra şimdi de Suriye üzerinde IŞİD hakkında istihbarat toplamak üzere gözetleme uçuşlarına onay verdi.

Haberin Devamı

Yabancı ajanslara konuşan ve ismi gizli tutulan Amerikalı yetkililer, kararın pazartesi çıkmasının ardından dün de casus uçakların Suriye üzerinde göreve başladığını açıkladı. ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey, IŞİD hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı istediklerini belirtirken, casus uçuşlar konusunda resmi bir açıklama yapmadı. Dempsey, “Suriye’de IŞİD’in varlığı ve faaliyetleri hakkında daha detaylı bilgiler istiyoruz” dedi. Obama, şu ana kadar IŞİD’e yönelik bir kara operasyonu yapmayı reddetti ancak istihbarat uçuşlarını başlatması yeniden bu iddiaları gündeme getirdi.

‘ESAD’A YARDIM YOK’

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Pentagon yetkililerinin, Obama’ya, IŞİD tehdidinden tam olarak kurtulmak için kara operasyonu tavsiyesinde bulunduğunu belirtti. El Cezire ise gözetleme uçuşlarında insansız hava araçlarının da kullanıldığını ifade etti. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise konuyla ilgili olarak, ABD’nin IŞİD’e karşı harekete geçmesinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın işine yarayacağı yönündeki yorumlara Esad rejimine yardım etmek gibi bir niyetleri olmadığını söyledi. Amerikan Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de önceki gün yaptığı açıklamada, “IŞİD’in yol açtığı tehdidi sadece Irak ve Suriye’de değil tüm bölgede daha iyi anlamaya çalışıyoruz” diyerek, Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan’ı “ABD’nin IŞİD’i ezmesine katılacağına inandığını” da ifade etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!