4 milyonu birlikte ödeyelim

Güncelleme Tarihi:

4 milyonu birlikte ödeyelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:11

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir açıklama yaparak, Alsancak ve Atatürk stadları için geçici çözüm amacıyla gündeme getirdiği "portatif tribünlerin" kurulması konusunda kulüplere yük getirilmemesi gerektiğini belirtip, "15 bin kişilik portatif tribünün maliyeti yaklaşık 4 milyon lira civarında. Bu parayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte karşılayabilir. Biz bu iş için hazırız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dün Valilik’te gerçekleştirilen toplantı sonrasında, portatif tribün önerisini etüt etmek amacıyla Torbalı’daki üretici firmayı ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Stat sorununa kalıcı çözüm getirilinceye kadar, 10 bin kişilik portatif tribünün Atatürk Stadı’na, 5 bin kişilik tribünün de Alsancak Stadı’na kurulabileceği düşüncesiyle bir maliyet çıkardık. Yaklaşık 4 milyon lira. Eğer Bakanlık onay verirse, biz bu iş için hazırız. Zaten zor durumda olan kulüplerimize herhangi bir ek yük getirmeden, Bakanlıkla birlikte bu harcamayı yapıp hiç olmazsa sezonu kurtaralım" diye konuştu.

Açıklamada, her konuşmasında "hükümetin temsilcisi" gibi davrandığı öne sürülen İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi’yi göreve çağıran Başkan Kocaoğlu, "Sayın Yemişçi’den, Bakanlığın bu öneriye nasıl bir destek vereceğini kamuoyuna duyurmasını bekliyoruz" dedi. Başkan Kocaoğlu, geçici çözüm amacıyla satın alınacak 15 bin kişilik portatif tribünün, daha sonra 500 ya da 1000’er kişilik bölümler halinde küçük yerleşimlere dağıtılabileceğini de kaydetti.

Haberin Devamı

CHP’Lİ ÇIRAY DA AÇIKLAMA YAPTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray da yazılı bir açıklama yaparak, İzmir’deki Alsancak Stadı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Stadın, İzmir Spor Güvenlik Kurulu uzmanlarının, "Can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı" yönündeki raporu üzerine kapatıldığını hatırlatan Çıray, "Stadın yeniden güçlendirilmesi ekonomik olmayacakmış. İşte bu yaklaşım, stadın yıkılıp yerine bir rant kapısı dikileceğinin en önemli işaretidir" dedi. Çıray, şöyle devam etti:

"Alsancak Stadı’nın müsabakalar açısından ve özellikle seyircilerin güvenliği açısından bir risk doğurduğu doğru olabilir. Ancak bunun için İzmir’in simgesi haline gelen ve çok güzel bir lokasyonda bulunan stadın yıkılması gerekir mi? Neden yıkılıyor? Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu stadı restore edebilir. Milletimizin değer yargılarıyla ve kolektif hafızasıyla bu savaşın anlamı ne?"

Alsancak Stadı’nın yıllık sözleşmelerle Altay Spor Kulübü’ne kiralandığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "Bu stadın iki yıl önce yıkılıp TOKİ’ye devredilmesi kararı alınmıştı. Ancak tepkiler üzerine vazgeçilmişti. Belli ki, şimdi bir kere daha denemek istiyorlar" diye konuştu. Çıray, yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Depreme dayanıklılık testinden geçmemiş. Bu yönde bir rapor hazırlanmış. Olabilir. Güçlendirin, hatta yıkıp yeniden restore edin. ’Ekonomik olmaz’ anlayışı ile yerine yeni projeler, yeni binalar dikmek yerine, İzmir halkının gözbebeği olan bu stadı koruyun. Temeli çürük yüksek binaların ve yapıların olduğu bir kompleksten bahsetmiyoruz. Burası dikey değil yatay bir yapılaşma. Dolayısıyla bu stat yeniden güçlendirilebilir. İzmir milletvekilleri olarak bu konuyu Meclis’te sürekli gündemde tutmalıyız. ve güzelim stadımızın yıkılmasına izin vermemeliyiz. İzmirli sporseverlerin anılarından bir AVM yapmayın."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!