Eğitimde puanlamaya tepki

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde puanlamaya tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 01:23

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın yeni puanlama sistemiyle Türkiye genelinde 7 bin, İzmir’de ise 488 eğitimciyi etkileyen uygulamasının adaletsiz olduğunu ileri süren Eğitim-Sen, valilik önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP’li Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, İl Başkanı Ali Engin, öğrenciler ve veliler de destek verdi.

Haberin Devamı


Eğitim-Sen yöneticileri, Türk Eğitim Sen, Eğitim-iş ve Aktif Eğitim Sen’le ortak eylemler sergileyeceklerini açıkladı. İlk olarak bugün saat 11.00’da adliyede uygulamayla ilgili suç duyurusunda bulunulacak. Yarından itibaren Konak, Karşıyaka, Balçova, Narlıdere başta olmak üzere ilçe milli eğitim müdürlüklerinde işgali eylemi yapılacak.
Basın açıklamasını Eğitim Sen 6 Nolu Şube Bakanı İdil Uğurlu okudu, puanlama uygulamasıyla tasfiye edilen müdürlerin kısa süre önce teftişten takdir ve teşekkür aldıklarını öne sürdü, bazı örnekler verdi:
Çarpıcı örnekler
“Emekli olan müdüre 100 tam puan verilmiş. Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi’nin bir yöneticisi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü de ona 96 puan vermiş. Yani İlçe Milli Eğitim Müdürü kendi amirine puan vermiş. Kadrosu İzmir Kız Lisesi’nde olan bir kişi 2012’den bugüne kadar Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapıyor. Ama İzmir Kız Lisesi yöneticileri kendisine 96.75 puan vermiş.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!