Gökçek’ten iki hayvan barınağı sözü

Güncelleme Tarihi:

Gökçek’ten iki hayvan barınağı sözü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

Ankara Hürriyet’in bir süredir sokak köpeği sorununu gündeme taşımasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki yeni hayvan barınağı için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Sokak köpekleri kent merkezinde büyük bir sorun haline gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu konuda çalışma başlattıklarını söyledi.
Gökçek, Bala ilçe sınırlarına yapılacak hayvan barınağından ayrı olarak Gölbaşı’na giderken, Samanyolu evlerinin bitiminde de hayvan barınakları yaparak, buralarda sahipsiz hayvanların sahiplendirileceğini söyledi. Gökçek, şu bilgileri verdi:
“Buna özellikle hayvanseverler çok sevinecekler. Şu anda modelleri çizildi. Zannediyorum bir iki ay içinde de biter. Gölbaşı’ndan merkeze doğru gelirken Büyükşehir Belediyesi’nin Samanyolu Rekreasyon alanı var. Amerikan evlerini geçtikten hemen sonra sağ taraftaki geniş bir otopark yeri var. Bu asfaltlı alandan sonra yol dar ağaçların arasına iner. O ağaçların arasına iki sıra hayvan barınakları yapacağız.
Bizim topladığımız hayvanlar var. İnsanların sahiplenebileceği sempatik hayvanlar var. O hayvanları oraya götüreceğiz. Veteriner de olacak ve hayvanın küpesini takacak, aşısını yapacak. Sahiplenmek isteyene bedava vereceğiz. Bunların hepsi kısırlaştırılmış hayvan olacak.”

Haberin Devamı

Gökçek’ten iki hayvan barınağı sözü

BONZAİYLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Gençler arasında yaygınlaşan bonzai kullanımına da değinen Gökçek, Valilik’le birlikte bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Okulların açılması ile birlikte bonzaiye karşı çok ciddi bir kampanya yapacağız” dedi. Kampanyanın temel prensibinin ihbarlara dayanacağını vurgulayan Gökçek, “Esas prensip, ihbarlara dayanıyor. Hukuki yönleri inceleniyor. Belki ihbar edenlere ödül bile verilecek. Tedbirlerle üzerine gidilmezse gençliğimizi kaybederiz. Çocuklarımız ölürken, 8-10 tane uyuşturucu baronu zengin oluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!