Ruslara da Pınar Süt

Güncelleme Tarihi:

Ruslara da Pınar Süt
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

ABD ve AB’nin Ukrayna krizi bağlamında oynadığı rol nedeniyle devreye soktuğu ekonomik içerikli yaptırımlara gıda ambargosu ile karşılık veren Rusya, süt ve süt ürünleri ithalatında rotayı Türkiye’ye çevirdi.

Haberin Devamı

7 Ağustos’tan bu yana AB, ABD, Norveç, Kanada ve Avustralya’dan meyve, sebze, et, balık ve süt ürünleri alımını 1 yıllığına durduran Rusya, Türkiye’deki süt üreticileri nezdinde yaptığı incelemeler neticesinde üç markaya ihracat onayı verdi. 40’tan fazla ülkeye ürünlerini ihraç eden Pınar da ihracat onayı alan üç markadan biri oldu.

‘Son derece mutluyuz’

Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş şunları söyledi: “Türkiye’de süt üretimi verilen desteklerin de etkisiyle 18 milyon tonu aştı ve ülkemiz süt üretiminde dünyanın önde gelen üreticilerinden biri haline geldi. Sektörün sağlıklı büyümesi için iç talebin yanı sıra ihracatın da artması gerekiyordu. Geçen sene bakanlığımızın destekleriyle AB ülkelerine ihracat yapma imkanının sağlanması sektör için önemli bir gelişme olmuştu. Bugün de Rusya’ya ihracat kapısının açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. 40’ı aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra Rusya’da da bağlantılarımızı oluşturmayı planlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!