İzmir’in yükselen markası: MASSA

Güncelleme Tarihi:

İzmir’in yükselen markası: MASSA
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:11

İZMİR’de yaptığı projelerle adından söz ettiren Massa, mimar Burcu-Göktay Soysal çifti tarafından kuruldu ve kısa sürede önemli projelere imza attı.

Haberin Devamı

Massa’nın kuruluşunun ise ilginç bir hikayesi var. 2008’de kurulan Aris Mimarlık, iç çamaşırı ve mayo üreticisi Ay Yıldız’ın konsept mağaza yarışmasını kazanarak sektöre hızlı giriş yapıyor ve firmanın 24 mağazasının projelerini ve uygulamalarını yapıyor. Ek olarak Step By Step ve Chima’nın da tasarım ve uygulamalarını üstleniyor. Ancak sektörde mobilya konusunda çözüm ortağı sıkıntısı yaşıyor ve Massa’yı kurarak bu açığı kapatıyor. Bugün Massa ve Aris Mimarlık ortak çatıda İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde konut projeleri ve uygulamalarıyla dikkat çekiyor.

Referans noktaları

Göktay Soysal, amaçlarının, müteahhitlerin sağ kolu olarak, yaşanabilir, beğenilen güzel mekanlar yapmak olduğunu söyledi. Soysal, “Massa olarak bir projeyi başından sonuna kadar ele alıyoruz. Bu noktada Aris Mimarlık şirketimizle ortak çalışmalar yaparak prestijli projelerin tasarımını ve uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Sektörde çalıştığımız firmalar Türkiye’nin en iyileri arasında yer alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Göktay Soysal, projeleri sadece mobilya olarak değil, mimari açıdan da sıfırdan ele alarak çalışmayı tercih ettiklerini belirterek, “Biz yaptığımız işle mimari bilgimizi buluşturarak, yaşanabilir, konforlu mekanlar tasarlıyoruz. Sektörde bu nedenle Massa’nın tercih edilen farklı bir pozisyonu var. Massa olarak amacımız yaptığımız projelerle referans noktaları oluşturmak” diye konuştu.

BAŞARININ Sırrı: Ekip ruhu

MASSA, tasarım ve danışmanlık hizmetleri dışında güçlü teknik ve şantiye ekibi ile birçok prestijli projenin altına imza atmaya devam ediyor. 3 bin metrekare kapalı, bin 500 metrekare açık alanda yer alan fabrikalarında çalışmalarına devam ettiklerini belirten Soysal, “100 kişilik üretim ve 12 kişilik teknik ekibimizle aile gibiyiz. Projeleri ekip ruhuyla birlikte tasarlıyoruz” dedi.

En büyük maket

MASSA ve Aris Mimarlık, yaptığı projelerle dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı laboratuvarını A&G PURLAB için yapan firma, 35 günde işi teslim etti. İzmir’in en prestijli projelerinden Zabıtçı İnşaat’ın NO3 Mavişehir’e hem mimari proje hem de iç mekan olarak da imzasını attı. Ancak en önemli iş, Kent EXPO’da DBM İnşaat için yaptıkları maket oldu. Maketi yedide bir oranında küçülterek hazırladıklarını söyleyen Soysal, “25 kişilik ekibimizle 40 saatte hazırladık. Maket büyüklüğüyle Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdı” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!