Yatırım yapana yer Hazine’den

Güncelleme Tarihi:

Yatırım yapana yer Hazine’den
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:11

İZMİR Defterdarı Tamer Utkucu, 10-150 milyon dolar arasında yatırım yapan yatırımcılara irtifak hakkı veya kiralama yöntemiyle 30 yıla kadar yer tahsis edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Ege Bölgesi Sanayi Odası meclis toplantısında konuşan Utkucu, “Sağlık, turizm, sera, enerji gibi çeşitli sektörlere yatırım imkanları sunuyoruz. Böylece firmalar 30 yıl boyunca irtifak hakkı sağlanan yeri kendi malıymış gibi kullanabiliyor. Bazı alanların ihalesiz olarak verilmesinde de bağlayıcı kurallar var. Örneğin, organize hayvancılık yapacaklar için 20 milyon dolarlık yatırım şartı var. Teknolojik seracılıkta da en az 10 milyon dolar ve en az 10 kişiye 10 yıl süreyle istihdam şartı bulunuyor. Kıyı yatırımlarında ise en az 150 milyon dolarlık yatırım ve 10 yıl boyunca en az 250 kişiye istihdam şartı var” dedi.

İzmir’in üçte biri

Hazine’ye ait taşınmazların elde edilmesi ve elden çıkarılmasının da Defterdarlık hizmetlerinden biri olduğunu aktaran Tamer Utkucu, “İzmir'de toplam 105 bin 508 taşınmaz bulunuyor. Bu alanların kapladığı yer ise İzmir’in yüzde 30’luk kısmına denk geliyor. Yani kentin nedereyse üçte biri Hazine’ye ait. Toplam 4.5 milyon metrekareyi bulan bu taşınmazlardan geçen yıl 71 milyon liralık kısmının satışını yaptık. Yine geçtiğimiz yıl 28.5 milyon liralık orman arazisi (2B) satışı gerçekleştirdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!