Oyuncu kulaklığı nasıl olmalı

Güncelleme Tarihi:

Oyuncu kulaklığı nasıl olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 16:24

Uzun saatler bilgisayar başında kalan oyuncuların ortak dertlerinden biri de ses ve müzik deneyimleme üzerinedir. Açık bir alanınız var ise rahat rahat hoparlör üzerinden müziğinizi dinleyebilir, oyununuzu oynayabilirsiniz. Fakat o kadar rahat bir ortama sahip değilseniz, ev arkadaşlarınızla ya da ailenizle yaşıyorsanız bu durum sizler için gecenin ilerleyen vakitlerinde sorun oluyorsa bu noktada sizler için kaliteli kulaklık çözümleri devreye giriyor.

Haberin Devamı

Bu konuda piyasada yer tutan neredeyse her markayı incelemiş biri olarak yine piyasaya yeni adım atan Kingston HyperX Cloud’ı da test etme şansını yakaladım. Detaylı incelemelerin, teknik bilgilerin ötesinde amaç ve kullanım bazlı bu yeni ürüne dair deneyimlerimi derlediğim bu yazıyı da sizlerle paylaşıyorum.

Yazının başında da dediğim gibi uzun saatler bilgisayar başında kalıyorsanız ve kulaklık kullanma durumuyla karşı karşıyaysanız seçinimiz iyi bir kulaklıktan yana olmalıdır. Ne çok pahalı ne de çok ucuz bir ürün olarak değil, sizin amacınıza ne kadar odaklandığını düşünerek hareket etmelisiniz. 500 Lira’dan daha fazla verdiğiniz bir kulaklığın gerçekten sizin isteklerinizi karşıladığınızdan ya da 100 Lira civarında satın aldığınız bir kulaklığın tam olarak size hitap ettiğini nasıl anlarsınız?

Haberin Devamı

Aslında cevaplar basit. Kafanız mı büyük? Kulaklık kafanızı mı sıkıyor? Kulağınızı çevreleyen yastıklar deri olunca rahatsız mı ediyor? Mikrofonun sabit olmasından ötürü sıkıntınız mı var? Kablosu mu kısa geliyor yoksa yanında gelen çoklayıcı ve diğer aparatlarla mı derdiniz var? Yeteri kadar bass mı vurmuyor hatta kocaman gösterişli ama tatsız bir müzik zevki mi sunuyor? Az önce saydığım gibi sorulara verdiğiniz cevapları bir araya getirerek Ne istediğiniz konusundaki cevabınızı vermiş oluyorsunuz.

Gelelim Cloud’a. Bu yukarıda yer alan soruların cevaplarına etraflıca ve muazzam cevaplar veriyor Cloud. Kafanızın büyüklüğüne göre ayarlanabilen, sıkmayan ve oldukça da sağlam bir malzemeden üretilmiş. Böylelikle olası düşme, çarpma gibi sorunlarda yaşadığınız korku ve stresi azaltıyor. Kulağınızı çevreleyen yastıkların deri ve kumaş olarak değişebilmesi sağlayan, konforlu ve kaliteli bir diğer detay ise piyasada yer alan rakiplerine oranla üretim aşamasında kulaklığın ne denli ar-ge faaliyeti yapılarak üretildiğini ve kullanıcı memnuniyetine odaklanıldığını gösteriyor.

Bir diğer konu ise mikrofonun çoğu kulaklıklarda sabit olmasıdır. Bir kulaklık almak istediğinizde o mikrofonun ya çıkabilir ya da fazlasıyla esnek ve bir o kadar da sabitlediğiniz noktada kalmasını istersiniz. Tabii ki bunları yaparken de olabildiğine kaliteli ses kaydetmesini de hedeflersiniz. Hatta üzerinde rüzgarı, nefes ve diğer çevre etkenleri filtreleyen bir sünger de talep edersiniz. Bunların yapılması oldukça kolay olsa da çoğu üretici bu detayları es geçer ve kullanıcıları (en azından alt segment ürünlerde) belli kalıplara mahkum eder. Cloud’da yukarıda saydığım her şey mikrofon adına sözkonusu. İster sökün, ister geri takın. İsterseniz kıvırın, eğin, bükün şekilden şekile sokun zerre kalitesinden ödün vermiyor çalışma prensibinde.

Haberin Devamı

Bir başka konu ise bilgisayarınız vs. biraz uzakta ise en büyük işkence ara kablolar olur. Kablo kullanmak istemezsiniz bu defa kablo gerilir, koptu kopacak derken kullanırken hep bir stres içerisinde olursunuz. Bu konuda Cloud’ın kutusundan 1+2 metrelik uzatma kabloları mevcut. Ayrıca mono çoklayıcı, kumanda kiti, cep telefonları için Y kablosu, taşıma kılıfı da dahil olmak üzere zengin içerikle kullanıcının karşısına çıkıyor.

İsteklerinizi karşıladığını düşündüğünüz bir kulaklık ile karşı karşıya kaldığınızda aklınızdaki bir sonraki adım onu test etmektir. Yüksek müzikte nasıl tepki vereceğini, oyunlarda cızırtı olmadan net bir şekilde takım arkadaşlarınızla iletişim kurabileceğinizi düşünürsünüz. Özellikle de uzun oyun seansları sırasında başınızı şişirmeden kafanızda kalmasını hayal edersiniz. Bu endişelerinizde haklısınız. Bazı kulaklıklar sadece genel kapsamda müzik dinlemek bazıları ise sadece yoğun bass ve tiz içeren müzik türüne yöneliktir. Oyun kulaklığı dendiğinde bu durum daha da karışıyor. Hem tizleri iyi verecek, hem basslarda çatlamayacak üstüne üstlük bir de oyun içerisinde yoğun aksiyonu sizi yormadan aktarmasını beklersiniz. Tam bu isteklerinizle uyuşan bir yapıda olduğunu, geniş ve büyük yastıkların kulağınızı iyi izole ettiğini böylece de sesi dışardan iyi kesip içeride iyi derecede algılatan bir kulaklık Cloud. Bass ve tiz yoğunluğu her tür müziğe göre doyurucu, oyunların genel akışına ve aksiyonuna göre size net bir şekilde ulaşmasını sağlayacak şekilde üretilmiş.

Haberin Devamı

Bütün bu soruları ve detayları geçtik. Kulaklığı kafamıza yerleştirdiğimizde tam olarak oturması, kulaklarımızı sıkmadan, eziyet etmeden keyifle bize hizmet etmesini beklemeliyiz. Öncelikle hafifliği ve kullanışlı olması size bilgisayar başında geçirdiğiniz sürede konfor ve daha az yorgunluk olarak geri dönecektir. Baş ve boyun ağrılarından kurtaracak, bu durumda da gittiğiniz her yere taşıma ve müptelası olma noktasına getirecektir.

Baktığımızda çok fonksiyonlu ve kaliteli bir ürün olan HyperX Cloud’un fiyatı da o oranda biraz yüksek karşılanabilir. Kaliteli oyuncu kulaklıklarının 200 ve 250 TL üzerinde fiyat etiketiyle raflarda yer aldığı günümüzde Cloud’un fiyatı ise 250 -300 TL aralığında olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Fiyatına oranla rakiplerinden çok daha fazla konfor ve kalite sunan bir kulaklık HyperX Cloud. Özellikle oyuncu kulaklığı dendiğinde piyasada araştırma yaparken yukarıda yazdığım kısa detaylardan da yola çıkarak kendinize bir kulaklık almak istiyorsanız mutlaka bu ürünü gözden geçirin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!