Siirt'ten acı haber geldi

Güncelleme Tarihi:

Siirtten acı haber geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 12:25

SİİRT'in Tillo İlçesi yakınlarında geçen Botan Çayı kenarında piknik yaparken Alkumru Barajı'ndan elektrik üretimi için dün öğleden sonra iki ünitenin devreye girmesiyle bırakılan ve 5 kişinin yaşamına malolan suya kapılarak kaybolan ve dünden beri aranan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'in cesedi kurtarma ekipleri tarafından barajdan 6 kilometre uzaklıktaki nehirden çıkarıldı.

Haberin Devamı

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Alkumru ve Kirazlı barajlarındaki elektrik üretim bölümlerinde çalışan 5 görevli gözaltına alındı. Savcılıkta ifadeleri alınan 5 görevli adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

Siirtten acı haber geldi

Semanur Parlaküşer

Siirt'te Alkumru barajında yaşanan ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği faciada suya kapılarak kaybolan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer, nehir yatağında baraja 6 kilometre mesafede tespit edildi. Nehir'de suyun altındaki çalılıklara takılan Semanur Parlaküşer'in cesedinin çıkarılması arama kurtarma ekipleri büyük çaba sarfetti. İki gündür aranan Semanur Parlaküşer'in babası Osman ile kız kardeşleri Şeval (6) ve Betül Parlaküşer'de (8) yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

Siirtten acı haber geldi

Arama çalışmaları iki gündür titizlikle devam ediyordu.

Haberin Devamı

5 GÖREVLİ GÖZALTINA ALINDI

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Alkumru baraj faciasında 5 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, Alkumru ve Kirazlı barajlarının elektrik üretim ünitelerinde görev yapan 5 kişi gözaltına alındı. Siirt Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan 5 görevli olayla ilgili ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı. Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma halen devam ediyor.

Siirtten acı haber geldi

2011'de hizmete açılan Alkumru Barajı ve nehir yatağı

"VATANDAŞLARIMIZ 'BANA BİRŞEY OLMAZ' DİYE DÜŞÜNMÜŞ"

Alkumru Barajı'nda yaşananları değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Işıklı ve sesli uyarı yapılmış. Bir kısım vatandaşımız dereden çıkmamış. Herhalde 'Bana bir şey olmaz' diye düşündüler" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!