Almanya'nın başı da sentetik uyuşturucu ile dertte

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın başı da sentetik uyuşturucu ile dertte
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 14:07

Türkiye’de son zamanlarda ardı ardına zehirlenen Bonzai kurbanları sentetik uyuşturucunun bütün korkunç boyutlarını gözler önüne seriyor. Almanya da böylesi bir sentetik uyuşturucunun pençesinde. ABD'den gelen sentetik uyuşturucu, 'zombi uyuşturucusu' olarak da biliniyor.

Haberin Devamı

DÜSSELDORF- Türkiye’de son zamanlarda ardı ardına zehirlenen Bonzai kurbanları sentetik uyuşturucunun bütün korkunç boyutlarını gözler önüne seriyor. Almanya da böylesi bir sentetik uyuşturucunun pençesinde. Birleşik Amerika’dan gelen Chrystal Meth, 'zombi uyuşturucusu' olarak da biliniyor.

Fiyatının düşük olması ile çok kolay ulaşılan bir sentetik uyuşturucu olan Meth’e bağımlı olmak için sadece bir kere kullanmak yetiyor. Daha önce Çek Cumhuriyeti sınırı üzerinden Almanya’ya geldiği tespit edilen uyuşturucu artık daha çok Düsseldorf havalimanı ve Duisburg limanından bütün Almanya’ya dağılıyor.

Alman Gümrük Sendikası Federal Başkanı Christof Stechmann, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin bu sorunu yeterince ciddiye almadığını öne sürdü. Stechmann, "Bahar aylarında gümrük görevlileri bir araya gelip bu problemi enine boyuna masaya yatırma kararı aldı." dedi.

Chrystal Meth adlı uyuşturucuyu ilk kez kullananların sayısında 2013 yılında çok hızlı bir artış görüldü. Bir yıl içerisinde bu sentetik uyuşturucuya başlayanlar yüzde 7 oranında arttı ve Almanya genelinde 2 bin 746'ya ulaştı.

KRV'de Hıristiyan Demokratlar (CDU) yerel hükümeti sorunun ciddiyetini anlayamamak ile suçluyor. Partinin güvenlik uzmanı Peter Biesenbach “Hükümetin Meth sorununu görmemesi fazlası ile naif.’’ dedi.

Bu arada Chrystal Meth kadar tehlikeli ve insan hayatını mahveden bir uyuşturucuyu konu alan ‘’Breaking Bad’’ isimli dizi de birçok pedagog ve psikolog tarafından sert eleştirilere maruz kalıyor.

Dizide uyuşturucunun güzel bir nesneymiş gibi gösterilmesi sonucu tanınırlığı artmıştı. Son olarak Amerika’da bir Breaking Bad hayranının, dizideki uyuşturucu düzeneğinin aynısını kurmuş olarak bulunması tartışmaları yeniden alevlendirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!