Alkumru'da şok ayrıntı

Güncelleme Tarihi:

Alkumruda şok ayrıntı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 10:35

Siirt'te 5 kişinin hayatını kaybettiği Alkumru faciasıyla ilgili olarak bir yerel gazetede kazadan bir gün önce 24-25 Ağustos tarihlerinde kazanın olabileceğini anlatan bir haber hazırlanıp baskıya verilmiş. Haberdeki ifade aynen şöyleı: "Feyezan dönemi süresince 24-25 Ağustos tarihleri arasında muhtemel bir taşkına, can ve mal kaybına sebebiyet vermemesi için vatandaşların basın ve yayın aracılığıyla bilgilendirmeleri gerektiği bildirildi."

Haberin Devamı

Alkumruda şok ayrıntı
Kaza geliyorum demiş… Siirt Alkumru Barajı’nda 24 Ağustos Pazar günü 5 kişi boğularak hayatını kaybetti. Kazanın ardından barajın sahibi olan şirket sorumluluğun kendinde olmadığını açıkladı. Devlet ise bundan sonra gerekli önlemlerin alınacağını söyledi. Fakat Alkumru civarında piknik yapan insanlar haftalar öncesinden kazanın ‘geliyorum’ dediğini iddia ediyor.

Alkumruda şok ayrıntı
BARAJDA TAŞKIN: 5 ÖLÜ, 1 KAYIP

Hatta kazadan bir gün önce Siirt’te Son Söz isimli bir gazetede hazırlanan haber acıyı daha farklı bir boyuta taşıyor. Siirt’te Son Söz’ün haberine göre 24-25 Ağustos tarihleri arasında Alkumru’da olası bir su taşkınına karşı insanlar uyarılıyor. Haberi hazırlayan Selami Deniz ise, “Ben birkaç hafta önce Alkumru civarında piknik yapıyordum. Etrafta su seviyesinin ani olarak yükseldiğini gördüm. Ve bunun üzerine söz konusu haberi hazırladım. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm” açıklamasını yaptı.

Alkumruda şok ayrıntı
BOTAN’DA CAN PAZARI

Haberin Devamı

Siirt’te yerel gazeteler Pazar günü tatil yaptığı için pazartesi yayımlanacak gazete de cumartesi gününden hazırlanıyor. Bu yüzden vatandaşı Alkumru ile ilgili olarak uyaran haber pazartesi günü yayımlandı.

İşte Alkumru'ya ilgili olarak cumartesi hazırlanan ancak pazartesi günü çıkan haber

Alkumruda şok ayrıntı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!