Kılıçdaroğlu 2’nciliğe razı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu 2’nciliğe razı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 01:34

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuştu:

Haberin Devamı

NEDEN ADAY
“Neden aday olduğum bugün Genel Başkan'ın açıklamalarında var. Anlamlı bir oy kaybı olursa bırakırım' diyor. Haziran 2011'de de 'Anlamlı bir oy artışı yüzde 40'ı bulmazsam bırakırım' demişti. Aradan 3 yıl geçmiş bu kez 'Çok kaybedersek bırakırım' diyor. Ben 'kayıp' demiyorum, 'iktidar' diyorum. Aramızdaki en önemli fark iddiamız. Genel Başkan'ın iddiası yok, benim var. O şerefli ikinciliğe razı, ben iktidar hedefliyorum.

YÜZDE 90 ALIRIM
Üyelerle genel başkanlık seçimi yapılsa yüzde 85-90 oy alırım. CHP'ye solculuğunu, devrimciliğini yeniden hatırlatacağım. Benim genel başkanlığımda başarısızlığın arkasına saklanıp çeşitli oyunlara girmeyeceğim. Bütün seçimlerde üyelerle ön seçim olacak. Genel Başkan'a verilen yüzde 15 milletvekili kontenjanını düşüreceğim yüzde 5'e. Bu da 27 milletvekili yapar. 2 defa üst üste partiyi birinci yapamayan genel başkan istifa edecek. Ben bu partiyi iktidar partisi yapacağım, başbakan arkadaşınız olacak. Meydanlara çıkacağım, önce Davutoğlu'nu indireceğim, sonra Erdoğan'ı.

Haberin Devamı

İSTİFA YOK
(Kurultayda kazanamazsa istifa edip etmeyeceğine ilişkin soruya) 1979 ara seçimlerinde 15 yaşındaydım ve dağa taşa 'CHP, Karaoğlan Ecevit' yazdım. Burası benim yuvam, gençliğim. İstifa etmem.”
Elif DEMİRCİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!