‘Canavar’ Kursları

Güncelleme Tarihi:

‘Canavar’ Kursları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 01:22

Akdenİz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Genel Başkanı ve Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Acan, Tükiye’de her yıl yüzlerce can alan trafikle ilgili ürkütücü bir gerçeği açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye’deki sürücü kurslarının yarısında eğitimin yetersiz olduğunu belirten Acan, 2-3 saat direksiyon eğitimiyle ehliyet verildiğini söyledi. 2013 Temmuz- 2014 Mart aralığında yaklaşık 3 bin 400 sürücü kursundan 1 milyon 200 bin kişinin sürücü sertifikası aldığını kaydederek, sürücü kurslarındaki eğitim kalitesinin yükselmesi için yeni kurallar gerektiğini dile getirdi.

SINAVI UZMANLAR YAPSIN

Sürücü kursu sayısının fazlalığına da dikkati çeken Acan, “Türkiye’de sürücü kursu açılması durdurulmalı. Kurs açacak kişiler mesleki tecrübeye sahip olmalı. Standartları uygulamayan kurslara kapatma cezası verilmeli. Direksiyon sınavlarını yetiştirilecek uzman sınavcılar yapmalı” dedi.

Trafik canavarı yabanı da vuruyor
TÜRKİYE’deki trafik terörü, insanlar kadar yaban hayatını da etkiliyor. Her gün, kedi, köpek, kuş, tilki, tavşan, kirpi gibi hayvanlar geçiş güzergâhları karayollarında telef oluyor. Üstteki fotoğraf da, Ermenistan sınırındaki Ani örenyeri yolunun 14’üncü kilometresinde bir aracın çarptığı talihsiz tilkinin acı sonunu gösteriyor. Bedir ALTUNOK/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!