Kürtçe öğretmeni adayları atama istiyor

Güncelleme Tarihi:

Kürtçe öğretmeni adayları atama istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 18:35

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji Bölümü tezsiz yüksek lisans programından mezun olan Kürtçe öğretmeni adayları, atama kontenjanı belirlenene kadar dönüşümlü olarak açlık grevine girmeyi kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Rektörlük binası önünde toplanan ve mezun olan öğretmen adaylarının oluşturduğu Kürtçe Öğretmenleri Platformu üyeleri adına konuşan Mutlu Can, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında Kürtçe'nin okullarda seçmeli ders olarak okutulacağını belirtmesinin ardından bazı üniversitelerin açtıkları bölüme öğrenci alımı yaptıklarını söyledi.

Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkililerinin Kürtçe öğretmeni yetiştirilmesiyle ilgili olumlu açıklamalar yaptıklarını ifade eden Can, şöyle konuştu:

"Okullara konulan Kürtçe derslerini önemsiyoruz. Fakat, bu dersleri vermesi için üniversitelerde yetiştirilen Kürtçe öğretmenlerinin hala atanmaması bu konuda samimi olunmadığının bir göstergesidir. Oysa Mardin Artuklu Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında, okutulacak kitaplar konusunda protokol hazırlanmış ve Kürtçe öğretmenlerinin atanmak üzere eğitileceği ifade edilmişti."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun, Kürtçe öğretmenlerinin atanması konusunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın kendisine söz verdiği yönündeki sözlerinin basında yer aldığını savunan Can, Kürtçe öğretmenleri atama kontenjanları belirlenene kadar dönüşümlü olarak açlık grevine gireceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!