Sosyal medyanın yıldız foto muhabiri

Fotoğraf tutukunlarının kendilerini ifade edebildikleri sosyal medya platformu İnstagram, zaman içinde foto muhabirlerini içine çekti.

Haberin Devamı

Sabah Gazetesi Foto Muhabiri Mehmet Acar, Başkent'te görev yapan foto muhabirleri arasında İnstagram’da en çok takipçisi olan isimlerden birisi. Mehmet Acar’ı Anadolu Ajansı’nda çalıştığım yıllarda üniversite stajı için aramıza katıldığı sırada kısacası mesleğe adımını attığı bu ilk anlardan bu yana tanıyorum. O yıllarda kapıdan giren fotoğraf sevdalısı bu genç, yıllar içerisinde başarılı bir meslektaşım oldu ve pek çok olayda kendisiyle yanyana çalışma şansım oldu. Bugün meslektaşlarım arasında sosyal medyayı et etkin kullanan isimlerden de birisı Mehmet Acar. Bu tutkusunu ise Acar, “Fotoğraf benim işim ama pek çok foto muhabiri gibi benim en büyük hobim de fotoğraf. Fotoğrafın olduğu her alanda kendimi ifade etmek bana mutluluk veriyor” sözleriyle anlatıyor.

Haberin Devamı

AKLIMDA HEP FOTOĞRAF VARDI

Bu genç meslektaşımla keyifli bir sohbet yaptık ve işte anlattıkları: “Üniversitede gazetecilik bölümünü seçerken bile aklımda hep foto muhabirliği vardı. Üniversite stajını o dönemin en iyi fotoğraf ekibini bünyesinde toplayan Anadolu Ajansı’nda yapmış olmak benim için büyük bir şans oldu. Burada yaklaşık 2 yıl pek çok ustayla yanyana çalıştı ki mesleğime katkısının büyük olduğuna inanıyorum. 2003 yılında Sabah Gazetesi’nde çalışmaya başladım, artık resmen bir foto muhabiriydim.

KENDİMİ BURADA İFADE EDİYORUM

Bir foto muhabiriyim ve işim haber fotoğrafları çekmek, ama fotoğraf aynı zaman da benim en büyük eğlencem ve hobim de. Bu pek çok foto muhabiri için de böyle. Haber fotoğraflarının heyecanın, belgesel fotoğrafların ruhunu yakalamayı seviyorum, Tarihe tanıklık etmek bu ve bu tanıklığa devam edeceğim. Bu benim işim. Ama sosyal platformlarda bu kareleri paylaşmıyorum. İnstagram’da hayatın içinden kareleri, etrafımdaki dünyada yaşananları aktarıyorum. Bu benim kendimi anlattığım, kendimi ifade etmek için tercih ettiğim farklı bir platform. Pek çok insan sosyal medyada Twitter’ı kullanıyor ve orada yazıyor duygularını. Biz fotomuhabirleri ve fotoğraf tutkunları içinse instagram aynı görevi görüyor. Ayrıca instagram sayesinde dünyanın farklı farklı bölgelerindeki insanlara sesleniyor, onları da tanıyorum.

Haberin Devamı

Mehmet Acar kimdir?

1981 yılında Antalya’da doğan Mehmet Acar, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü mezunu. Okul yıllarında Anadolu Ajansında çalışan Acar, 2003 yılında Sabah Gazetesi’nde fotomuhabiri olarak göreve başladı. Halen burada mesleğini sürdüren Mehmet Acar, extrem sporlar ve fotoğraf çekme tutkunu.

Yazarın Tüm Yazıları