Ateşkes çabalarına karşın Gazze'de iki kişi daha öldü

Güncelleme Tarihi:

Ateşkes çabalarına karşın Gazzede iki kişi daha öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 17:37

İsrail'in Gazze'deki iki camiyi ve Refah sınır kapısını hedef alan hava saldırılarında iki Filistinlinin öldüğü belirtildi. Hamas'ın ise İsrail topraklarına füze atmaya devam ettiği bilgileri geliyor.

Haberin Devamı

Ateşkes çabalarına karşın Gazzede iki kişi daha öldü

İsrail'in hava saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 100'ü aşarken, Mısır'ın taraflar arasında yeni bir ateşkese aracılık yapma çabaları da devam ediyor.

Hem Hamas yetkililerine, hem de İsrail hükümetine yeni bir ateşkes planının gönderildiği belirtildi.

Yeni plana göre ateşkes esnasında Gazze'ye yardım ekiplerinin girmesine izin verilecek ve bu esnada taraflar kalıcı bir çözüm için görüşmelere devam edecek.

Fransız haber ajansı AFP'ye bilgi veren Filistinli yetkililer Mısır'ın yeni teklifini presipte kabul ettiklerini, ancak İsrail tarafının yanıtını beklediklerini söyledi.

Hamas ise herhangi bir ateşkes planının 'ancak Hamas'ın taleplerini karşılaması durumunda' başarıya ulaşma şansının olacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Altı gün önce Kahire'deki heyetini geri çağıran İsrail ise kapsamlı bir ateşkes görüşmesinin başlaması için öncelikle Hamas'ın silahsızlandırılması gerektiğini ifade ediyor.

'Zaman alabilir'
İsrail ordusundan yapılan açıklamalarda dün gece Gazze'deki 'terör hedeflerine' yönelik 16 hava operasyonu düzenlendiği belirtildi.

Hedefler arasında füze rampaları ve silah imalat tesisleri olduğu ifade ediliyor.

Hedef alınan iki camii için ise yapılan açıklamada "Hamas silah deposu olarak kullanıyordu" iddiası yer aldı.

Hamas'ın İsrail topraklarına en az 39 havan topu ve füze attığı da ordunun açıklamasında verilen bilgiler arasında.

İsrail'in 8 Temmuz'da başlayan Gazze saldırıları nedeniyle yüz binlerce Gazzeli’nin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Pazar günü konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir kez daha operasyonların "sükunet sağlanana kadar" süreceğini ifade etti ve bu hedefe ulaşmanın "zaman alacağını" vurguladı.

Netanyahu daha önce hedefin Hamas'ın İsrail'e sızmak ve kaçakçılık için kullandığı tünelleri yok etmek olduğunu söylüyordu.

Ateşkes çabalarına karşın Gazzede iki kişi daha öldü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!