Stat için soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

Stat için soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 01:09

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; İzmir Alsancak Stadı’nın kapatılması hakkında, TBMM’de Gençlik ve Spor Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı’na ayrı ayrı yazılı soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Futbol liglerinin başlamasına az bir süre kala, depreme dayanıklı olmadığı ve çökme riski taşıdığı iddialarıyla İzmir Alsancak Stadı’nın kullanımının yasaklandığını hatırlatan Tanrıkulu bu kararın stadı 2008 yılından bu yana kiralayarak işleten Altay Spor Kulübü olmak üzere, maçlarını burada oynayan Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu Spor Kulüpleri’nin olumsuz etkilendiğine dikkat çekti. Tanrıkulu, "Bu spor kulüplerimiz yeni sezon için saha arayışlarına girerek, yıllardır evlerinde oynadıkları müsabakaları, bundan sonra deplasmanda oynamak zorunda kalacaklardır. Nitekim Altınordu Spor Kulübü 2014-2015 maçlarını Manisa’da oynayacaktır.

Alsancak Stadı için 12 yıldır gerekli önlemleri almayıp, liglerin başlamasına günler kala kapatma kararı alma kolaylığına kaçılması ve bu tarihi tesisin yerine ne yapılacağının açıklanmaması İzmir’de spor camiasında derin kuşkular ve üzüntü yaratmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Alsancak Stadı’nın yerinin ne olarak kullanılacağının kamuoyuna açıklanmasını isteyen Tanrıkulu önergesinde şu soruları yöneltti,

"Bakanlığınız tarafından İzmir Alsancak Stadı’nın güvenliği için 2002 yılından bu yana hangi gözlemler ve tespitler yapılarak, bunların sonucunda ne gibi işlemler yapılmıştır? Stadın kapatılmasına neden olan tehlikeler nelerdir? Son rapor kamuoyu ile neden paylaşılmamaktadır? Bu tehlikelerin varlığı ilk ne zaman tespit edilmiş, stadın bu tarihe kadar kullanılmasına hangi makam tarafından neden müsaade edilmiştir? Bu sorumlular hakkında ne gibi işlem yapılacaktır? Bakanlığınız tarafından 2013-2014 futbol sezonunun bitiminden bu yana neden bakım, iyileştirme ve güçlendirme çalışmaları (bugünkü inşaat teknolojileri ile mümkünken) yapılmamıştır? Kapatma kararı sonrasında Alsancak Stadı’nın akıbeti ne olacak, bu alan içinde neler yapılacaktır? Alsancak Stadı’nın ticar? alana dönüştürülerek AVM ve Rezidans yapılması için ihaleye çıkılacağı bilgisi doğru mudur? Stadı kullanma hakkı olan Altay Spor Kulübü ile burada karşılaşmalara çıkan diğer İzmir kulüplerinin, Alsancak Stadı’nın kapatılmasından doğacak olan zararları karşılanacak mıdır? Alsancak Stadı’nın depreme dayanıklılık yönünden incelenmesi ilk olarak hangi tarihte gerçekleştirilmiş, sonucu ne olmuştur? Bu incelemenin başlaması için talep nereden gelmiştir? Futbol liglerin başlamasına kısa bir süre kala deprem riski tespit edilen Alsancak Stadı için 12 yıl neden beklenmiştir? Bu risk göz ardı edilerek, stadda müsabaka oynanmasına hangi kurum müsaade etmiştir? Sorumlular hakkında ne gibi işlemler yapılacaktır? Stad ile ilgili olarak ’müsabaka oynamaya uygun değildir’ raporunun 6 Ağustos’ta yapılan incelemeler sonucunda verildiği kamuoyuna yansımıştır. Söz konusu rapor hangi kurum tarafından, hangi gerekçe ile verilmiştir? Raporun içeriği nedir ve neden kamuoyu ile neden paylaşılmamıştır?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!